Jokerit löysi voittovireen, mutta ylivoima tökkii edelleen: ”Helmisen ja Kurrin pitää varmaan vetää vehkeet päälle”

Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki on ristiriitaisessa tilanteessa. Jokerit kavensi KHL:n ensimmäisen pudotuspelikierroksen ottelusarjan Moskovan Dinamoa vastaan 2–3:een 2–1-voitolla, mutta joukkue ei saanut vieläkään aikaiseksi yhtään ylivoimamaalia.

Jokerit on saanut yrittää viidessä ottelussa jo 20 kertaa ylivoimalla – tuloksetta. Kahden miehen ylivoimakin on siunaantunut: viidennessä ottelussa Jokerit pääsi yrittämään viidellä kolmea vastaan 1.57.

Tilanne on jo sen verran poikkeuksellinen, että Marjamäki heittäytyi läpänheittotuulelle.

– Kaikki sen näkevät, ettei ylivoima toimi. Helminen (Raimo) ja Kurrin (Jari) pitää varmaan vetää vehkeet niskaan, Marjamäki veisteli.

– Ja Vuorisen Janne lupasi mennä maskimieheksi.

Jos asian kääntää väkipakolla myönteiseksi, Jokerit on pystynyt voittamaan Dinamon kaksi kertaa heikosta ylivoimasta huolimatta.

– Hallitsemme peliä tasakentällisin ja vastustaja joutuu rikkomaan, mikä on hyvä merkki. Mutta on selvä, että jossain vaiheessa tarvitsemme ylivoimamaalejakin.

– Keksitään seuraavaksi jotain uutta. Heitetään vaikka viisi pakkia ylivoimaan.

Jokerit haki energiaa riveihinsä heittämällä Geoff Plattin ja Steve Moseksen katsomon puolelle. Henri Ikonen ja seiskapakiksi tullut Karl Stollery toivatkin uutta virtaa peliin.  

– Aloitimme hyvin, mutta toisessa erässä kiekollisessa pelissä tuli vähän hermostuneita otteita. Kolmannen erän suorituksesta pitää nostaa hattua. Emme antaneet vastustajalle paikkoja ennen jäähyä, Marjamäki sanoi.

– Kasvukipuja on, mutta joukkue kamppaili ja puolusti hyvin.

Lue myös:

    Uusimmat