Mainos

Jokerijärjestelyt jatkuvat - yhtiöön uusi osakas

Jääkiekkojoukkue Jokerit omistava Jokerit HC Oy ja halliyhtiö Helsinki Halli Oy ovat toteuttaneet rakennejärjestelyn, jossa kaikki Helsinki Halli Oy:n C-osakkeet siirrettiin osakevaihdon kautta Jokerit HC:n omistukseen. Yhtiöiden yhdistymisellä haluttiin saada toisiaan lähellä olevat yritykset ja osakkaat "saman katon alle". -Pörssilistauskin on mahdollista ja todennäköistä, mutta ei vielä. Ehkä vuoden tai kahden kuluttua, yksi pääosakas Harry Harkimo totesi.

Helsinki Halli Oy:n C-osakkeet oikeuttavat 53,1 prosenttiin yhtiön osakepääomasta ja kattavat 95,8 prosenttia yhtiön äänistä. Ne oikeuttavat kokonaisuudessaan myös yhtiön osinkoon ja tulokseen. Helsinki Halli Oy:n tilikausi muutettiin myös järjestelyissä. Se vastaa nyt Jokerit HC:n tilikautta ja on 1. toukokuuta-30. huhtikuuta.

Osakejärjestelyn yhteydessä välittömien investointitarpeiden kattamiseksi Jokerit HC:lle hankittiin yksi uusi merkittävä osakas. Privat placement -järjestelyllä yhtiöön liittynyt uusi kotimainen sijoittajataho haluaa pysyä julkisuudesta syrjässä.
-Olemme sopineet niin, ettei nimeä julkisteta, Harkimo sanoi. Harkimo ei paljastanut myöskään summia, mutta totesi että, uusi osakas on kooltaan yli "kymmenprosenttinen".

Harkimon mukaan Jokerit HC:llä oli kolme erilaista vaihtoehtoa rahoituksen järjestämiseksi.
-Yksi oli pörssiin listautuminen, toinen lisälainan ottaminen ja kolmas tämä nyt toteutunut uusi osakkuus, Harkimo luetteli. Yhtiön huomattavimmat investoinnit johtuvat Areenan yhteyteen rakennettavasta harjoitushallista ja kallioravintolasta.
-Ravintolaa rakennetaan jo ja sen pitäisi olla valmis syyskuussa. Kallion sisään myös rakennettavan harjoitushallin rakennusluvat ovat pian hyväksyntävaiheessa, Harkimo selvitti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.