Jokerijärjestelyt jatkuvat - yhtiöön uusi osakas

Jääkiekkojoukkue Jokerit omistava Jokerit HC Oy ja halliyhtiö Helsinki Halli Oy ovat toteuttaneet rakennejärjestelyn, jossa kaikki Helsinki Halli Oy:n C-osakkeet siirrettiin osakevaihdon kautta Jokerit HC:n omistukseen. Yhtiöiden yhdistymisellä haluttiin saada toisiaan lähellä olevat yritykset ja osakkaat "saman katon alle". -Pörssilistauskin on mahdollista ja todennäköistä, mutta ei vielä. Ehkä vuoden tai kahden kuluttua, yksi pääosakas Harry Harkimo totesi.

Helsinki Halli Oy:n C-osakkeet oikeuttavat 53,1 prosenttiin yhtiön osakepääomasta ja kattavat 95,8 prosenttia yhtiön äänistä. Ne oikeuttavat kokonaisuudessaan myös yhtiön osinkoon ja tulokseen. Helsinki Halli Oy:n tilikausi muutettiin myös järjestelyissä. Se vastaa nyt Jokerit HC:n tilikautta ja on 1. toukokuuta-30. huhtikuuta.

Osakejärjestelyn yhteydessä välittömien investointitarpeiden kattamiseksi Jokerit HC:lle hankittiin yksi uusi merkittävä osakas. Privat placement -järjestelyllä yhtiöön liittynyt uusi kotimainen sijoittajataho haluaa pysyä julkisuudesta syrjässä.
-Olemme sopineet niin, ettei nimeä julkisteta, Harkimo sanoi. Harkimo ei paljastanut myöskään summia, mutta totesi että, uusi osakas on kooltaan yli "kymmenprosenttinen".

Harkimon mukaan Jokerit HC:llä oli kolme erilaista vaihtoehtoa rahoituksen järjestämiseksi.
-Yksi oli pörssiin listautuminen, toinen lisälainan ottaminen ja kolmas tämä nyt toteutunut uusi osakkuus, Harkimo luetteli. Yhtiön huomattavimmat investoinnit johtuvat Areenan yhteyteen rakennettavasta harjoitushallista ja kallioravintolasta.
-Ravintolaa rakennetaan jo ja sen pitäisi olla valmis syyskuussa. Kallion sisään myös rakennettavan harjoitushallin rakennusluvat ovat pian hyväksyntävaiheessa, Harkimo selvitti.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat