Jokereiden väriläiskä Jesse Joensuu heittäytyi runolliseksi: ”Ei kannata liikaa kirkastaa luolan valoa”

Jokereiden hyökkääjä Jesse Joensuu yltyi verbaaliseen kikkailuun Jokereiden voitettua Moskovan Dinamon KHL:n pudotuspeleissä. 

Jokereiden hyökkääjä Joensuu on erinomaisen mainio persoona. Kun häntä kuuntelee hetken, putoaa pohja väitteeltä, että Jokerit olisi muovinen ja tekemällä tehty ”keinoseura”. Häntä aidompaa ihmistä saa hakea näistä maisemista.

Hänessä yhdistyvät myönteinen porilainen junttimaisuus ja maailmaa kiertäneen miehen kokemus.

Kaukalossa Joensuu on ensimmäisenä eturintamassa puolustamassa omiaan. Suukin käy. Ja tulee sieltä tekstiä pelin jälkeenkin.

Jääkiekkomaailman korpifilosofi alkaa miettiä asetelmia sarjassa, jota Dinamo johtaa edelleen 3–2.

–  Seiskapeliin lähdetään sillä asenteella, että hirvee kaski mikä siellä täytyy… Millai suomes sanotaan, mitä kaskel tehdään, Joensuu pysähtyy miettimään.

Kyse ei ole Ässien ex-puolustajasta Olli Kaskesta tai hänen Pelicansissa pelaavasta pojastaan Oliwer Kaskesta. Wikipedian mukaan kaski on alkukantainen maanviljelystekniikka, jota käytetään metsäisillä alueilla. Ja kyllä, kaskea poltetaan.

Jos pori käännetään suomeksi, se tarkoittaa, että Jokereilla on iso työ edessä, jos se aikoo mennä läntisen konferenssin välieriin.

Ja lisää runoilua ja vinkeitä kielikuvia.

– Itte yrittää miettiä niin, että kuilussa ollaan, mutta siellä voi pyristellä, kun ollaan vielä hengissä. Mutta ei kannata liikaa kirkastaa luolan valoa.

Joensuu oli tärkeässä roolissa, sillä hän ohjasi avausmaalin jo kolmannella minuutilla. Hän totesi, että sellaisia tilanteita on tullut paljonkin ennen, mutta nyt se meni sisään.

Joensuu muistutti, että tilanne on loistava, kun ottaa huomioon ylivoimasaldon: Jokerit ei ole tehnyt yhtään ja on päästänyt kaksi.

Mitä ylivoimalle kannattais sitten tehdä?

– Emmä ole kauheen fiksu semmosis asiois.

Pro Joensuu pystyyn. Vieläkö hän ehtisi ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin?

Lue myös:

    Uusimmat