Mainos

Jokereiden sponsorit eivät hätkähdä: Sopimukset jatkuvat

Jokereiden sponsorit eivät hätkähdä kaukalotappelua, mutta vaativat parempaa käytöstä jatkossa.

Jokereilla on useita kymmeniä sponsorisopimuksia eri yritysten kanssa. Monikaan yritys ei ole irtisanonut ensi kauden sponsorisopimusta rähinöinnin takia.

Cumulus &Rantasipi Hotellien brändimanageri Samuli Heiskala kertoo, että he aikovat jatkaa yhteistyötään, mutta ovat tulevaisuudessa sopimusten kanssa tarkempia.

– Kysymys ei ole niin yksinkertaisesta asiasta, että sopimukset voitaisiin purkaa helposti. Meillä on monia muita sponsoreita syvällisempää yhteistyötä seuran kanssa. Meillä on seurojen jäähalleissa yhteistyötä kokonaisen ravintolatoiminnan osalta. Niitä on mahdoton lopettaa tämän takia, sillä meillä on vastuu myös omasta tekemisestämme, Heiskala kertoo.

Heiskala uskoo, että kaukalokohu muuttaa sponsoreiden toimintaa niin, että jatkossa yhteistyöpykäliä mietitään tarkemmin.

– Sopimuksissa pitää lukea, mitä tehdään, jos toinen sopimusosapuoli käyttäytyy niin, että toisen osapuolen brändi on vaarassa kärsiä tai liiketoiminta häiriintyä.

Heiskalan mukaan Cumulus &Rantasipi -hotellit eivät halua olla tukemassa väkivaltaista toimintaa.

– Emme tietenkään hyväksy tuollaista käytöstä, Heiskala vakuuttaa.

"Olemme tyytyväisiä rangaistuksiin"

Keittiöitä valmistavalla Puustellilla on myös sponsorisopimus Jokereiden kanssa. Vantaan Tammiston puustelliyrittäjä Ari Kähkönen sanoo, että sopimus jatkuu.

– Kaukalotappelu ei aiheuta meillä toimenpiteitä, sillä olemme tyytyväisiä pelaajien saamiin rangaistuksiin. Mielestämme ne ovat riittävän kovat, Kähkönen sanoo.

Kähkösen mukaan heiltä on kuitenkin välitetty tietty viesti Jokereille.

– Me emme hyväksy tällaista käytöstä jatkossa. Toivotaan, että kausi jatkuu hyvänä ja senhän me näemme jo torstaina seuraavassa HIFK -Jokerit ottelussa, Kähkönen sanoo.

"Jatko arvioidaan sopimuksen päättyessä"

Veikkauksella on yhteistyösopimus SM-liigan kanssa.

Myöskään Veikkaus ei hyväksy väkivaltaa eikä toisen tarkoituksellista vahingoittamista. Veikkauksen varatoimitusjohtaja Olli Sarekoski sanoo, että jääkiekon maine ja urheilullisuus on huomioitu Veikkauksen ja SM-liigan välisessä yhteistyösopimuksessa.

– Olemme tyytyväisiä, että SM-liiga on omalta osaltaan puuttunut tapaukseen ja antanut ottelun rikkeistä rangaistukset, sanoo Sarekoski

Hän kertoo, että sopimuksen jatkoa arvioidaan nykyisen sopimuskauden kokemusten ja tulosten pohjalta seuraavan kerran ensi keväänä.

"Uskon, että asiat saadaan kuntoon"

Hartwallin lakiasiain johtaja Pekka Lindroos on tyytyväinen kaukalotappelusta langetettuihin rangaistuksiin. Karjalalla on sponsorisopimus Jokereiden kanssa. Sopimusten jatkoa katsotaan Lindroosin mukaan seuraavan kerran keväällä, kun sopimuskausi päättyy.

– Halusimme nähdä rangaistukset ja ne ovat kyllä kovat. Uskon, että niiden voimalla asiat kiekkopelissä saadaan kuntoon.

Helsingin Sanomat kertoi eilen julkisuudessa peruneensa sponsoriyhteistyön Jokereiden kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.