Jokelasta aiotaan tehdä suurselvitys

Sisäministeriön mukaan perinpohjaista selvitystä Jokelan koulutragediasta tarvitaan tapahtuman väkivaltaisuuden ja ainutlaatuisuuden vuoksi.

Jokelan verilöyly aiotaan selvittää perin pohjin. Sisäministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljanen kertoo, että neljä ministeriötä suunnittelee suuronnettomuustutkinnan kaltaista selvitystä Jokelan tapahtumista.

Jokelan tapauksessa ei ole kyse suuronnettomuudesta, joten tutkintaa ei käynnistetä automaattisesti. Ministeriöiden kesken on kuitenkin käyty neuvotteluja kokonaisvaltaisen tutkimuksen aloittamisesta.

- Tutkimus olisi syytä käynnistää, mutta päätöstä siitä ei ole vielä tehty. Selvitystä puoltavat tapahtuman ainutlaatuisuus ja väkivaltaisuus. Se oli hyvin poikkeuksellinen ja raaka, Viljanen sanoo.

Selvitystä suunnittelevat opetusministeriö, sisäministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö sekä oikeusministeriö. Selvityksessä käytäisiin läpi, miten tilanteen hoitaminen sujui ja jälkihoito järjestettiin, onko viranomaisten toimintaa tarpeen kehittää ja miten vastaavat tapahtumat voitaisiin ennaltaehkäistä. Mallia haettaisiin suuronnettomuustutkinnasta.

Tutkimuksen valmistelu on vielä hyvin kesken, sillä Jokelan tapahtumien jälkihoitokin on vielä käynnissä. Selvitystä valmistellaan lähiviikkojen aikana.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat