Mainos

Jokelassa surraan yhdessä perjantaina

Jokelan koulukeskuksessa Tuusulassa hiljennytään viettämään koulusurmien vuosipäivää ensi perjantaina. Koulukeskuksen opiskelijat, opettajat ja muu henkilökunta kokoontuvat yhteiseen tilaisuuteen, jossa muunmuassa musisoidaan. Jokelan koulukeskuksen lammen rannalle ja muistokivelle odotetaan runsaasti kynttilöitä.

Opetusministeri Sari Sarkomaa ja Espoon hiippakunnan piispa Mikko Heikka esittävät tervehdyksensä oppilaille ja henkilökunnalle. Jokelan kouluilla päivystää kriisi- ja jälkihoitotyössä toimineita tukihenkilöitä.

Koulupäivän päätyttyä nuorisotila Monari on avoinna. Monarilla on esillä surunvalittelut, joita koulukeskus sai viime vuoden aikana.

Myös Jokelan kirkko on auki vuosipäivänä. Päivän mittaan siellä voi kuunnella musiikkiesityksiä. Monarilla ja kirkossa voi myös tavata henkilöitä, joiden kanssa voi halutessaan keskustella.

Jälkihoidossa on auttanut 40 ammattilaista

Joka kolmas Jokelan koulukeskuksen oppilaista on saanut vuoden aikana psykiatrista apua. Jokelan koulukeskuksessa on vuoden ajan toiminut laajennettu oppilashuoltoryhmä, joka on tukenut oppilaiden hyvinvointia sekä arvioinut oppilaiden vointia ja hoitoon ohjausta. Oppilashuoltoryhmässä on työskennellyt kouluterveydenhoitaja ja koulukuraattori. Lisäksi oppilaita ja opettajia on tukenut kaksi kriisipsykologia.

Oppilashuoltoryhmää on vahvistettu vielä osa-aikaisella kuraattorilla, terveydenhoitajalla, nuorisopsykiatrilla, kuvataideterapeutilla ja psykiatrisella sairaanhoitajalla. Tuusulan kunnassa on Jokelan koulusurmien jälkihoidossa ollut eripituisia jaksoja työssä reilut 40 henkilöä.

Tuusulassa on myös tehostettu nuorisotyötä. Esimerkiksi nuorisotila Monarin aukioloaikoja on lisätty ja viisi uutta nuorisotyöntekijää on palkattu. Nuorisotyöntekijät ovat vetäneet pienryhmiä ja tavanneet nuoria ja heidän perheitä myös henkilökohtaisesti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.