Mainos

Jokelan tutkintalautakunta vihdoin töihin

Tuusulan Jokelan koulusurman tapahtumia ryhdytään vihdoin tutkimaan perusteellisesti. Valtioneuvosto asetti tänään varatuomari Tuulikki Petäjäniemen johdolla työskentelevän tutkintalautakunnan. Lautakunnan työ tuli mahdolliseksi, kun eduskunta antoi lainmuutoksella sille riittävät valtuudet.

Tutkinnan tarkoituksena on selvittää, miten samankaltaisia tapahtumia pystyttäisiin ehkäisemään ennalta. Lautakunnan jäsenet voisivat lisäksi toimia Kauhajoen koulutragedian selvittämiseen myöhemmin asetettavassa tutkintalautakunnassa.

Tutkinnassa selvitetään tapahtumien kulkua sekä viranomaisten ja muiden ihmisten toimintaa. Lautakunta tutkii myös vastaavien tapahtumien yhteydessä esiin tulleita psykososiaalisia seikkoja sekä median, internetin ja tietokonepelien mahdollisia vaikutuksia tekoon.

Itse surmaajaan liittyviä asioita voidaan selvittää vain, jos se on välttämätöntä vastaavien tapahtumien ennaltaehkäisyssä.

Lautakunnan kokoonpano on sama kuin sen työtä pohjustaneen työryhmän kokoonpano. Valtioneuvosto päättää tulevaisuudessa, mihin toimiin lautakunnan tutkintaselostuksen pohjalta ryhdytään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.