Mainos

Jokelan koulusurmat vyöryvät nettipalstoille

Internetin keskustelupalstoilla pohditaan Jokelan koulusurmien tekijän motiiveja ja osoitetaan pahoitteluja uhrien läheisille. Myös koulukiusaaminen ja ampuma-aseluvat askarruttavat kirjoittajia. Nettikeskusteluista heijastuvat ennen kaikkea ihmisten syvä järkytys ja epäusko.

Jokelan tapahtumat ovat herättäneet vilkasta keskustelua internetin keskustelupalstoilla. MTV3:n keskustelupalstalle ensimmäiset järkyttyneet pahoittelut ja surunvalittelut ilmestyivät jo pian traagisten tapahtumien jälkeen eilen. Päällimmäisiä tuntemuksia kirjoittajilla ovat luonnollisesti järkytys ja epäusko siitä, että Suomen kaltaisessa maassa on tapahtunut tällainen kouluverilöyly.

Nimimerkki -arvo- kirjoittaa:

- Niin ikävää kun se onkin , todellisuus on saapunut myös SUOMEEN!

- Surunvalitteluni myös kaikille omaisille! Olen todella ymmälläni tapahtuneesta mutten varmastikaan voi ymmärtää sitä tuskaa, minkä tapaus omaisille aiheuttaa. Koettakaa kuitenkin jaksaa kaiken tämän hirvittävyyden keskellä, kirjoittaa nimimerkki makilja1.

- Olen suunnattoman pahoillani uhrien sekä ampujan ja heidän omaistensa puolesta. Oikeastaan meidän kaikkien myös, koska turvallisuus näyttää kadonneen kaikkialta, pahoittele puolestaan nimimerkki lizaveta.

Ennen kaikkea Jokelan koulusurmien tekijän motiivit askarruttavat keskustelupalstan keskustelijoita. Osa kirjoittajista on sitä mieltä, ettei verilöylystä voi suoraa syyttää esimerkiksi amerikkalaista väkivaltaviihdettä, vaan tekoihin ovat vaikuttaneet myös monet muut osatekijät. Nimimerkki vpl01 korostaa, että Jokelan kouluampujan teot eivät tarvitse väkivaltaviihdettä toimintatavan viitoittajaksi:

- …Siitä voidaan olla montaa mieltä, miten paljon ns. väkivaltaviihteellä on merkitystä nuorten käyttäytymiseen. Jos sillä on merkitystä tällaisessa ampumavälikohtauksessa, niin poikkeuksetta vain silloin, kun ampujassa on jotain muutakin vialla. Ei yksin väkivaltaisia medioita pidä syyttää tällaisesta.

Toisten mielestä media on selkeä osasyypää kouluverilöylyihin.

- ...Tässä asiassa ei tule unohtaa niitä malleja joita erityisesti nuoriso imee mediasta: Jos erityisesti viihdeteollisuuden tuottamat erilaiset tv-sarjat suorastaa tihkuvat sitä, että asiat ratkaistaan asein ja siinä ei ole mitään ihmeellistä, niin mitäpä voisi odottaa harkintakyvyttömältä nuorelta, muistuttaa airacobra.

- Ainakaan siihen ei kannata uskoa, että väkivaltaviihteen vaikutuksilla ei olisi merkitystä; kun väkivallasta tulee jokapaiväistä mediassa, niin se helposti hämärtää sitä, mitä saa tehdä ja mitä ei, airacobra jatkaa.

Myös mielenterveyshoitotyön resurssit puhuttavat nettikeskustelijoita. Osan mielestä Jokelan tapahtumat ovat jälleen esimerkki siitä, että nuoret voivat huonosti.

- … Pitäisi alkaa myös puhumaan mielenterveyshoidosta ja muusta ennaltaehkäisystä varsinkin nuorten kyseessa ollen. Se on tosia(sia), jonka alalla toimivat henkilöt voivat kokemukseen perustuen sanoa, että tällaiselta toiminnalla ei ole resursseja tarpeeksi, kirjoittaa nimimerkki Message-Mark.

- … Olikohan tama pyssy mies ollut "sulkeutunut" ja "yksinainen"? Mietin vain etta oliko hanella ystavia jotka ovat huomanneet hanen kayttaytyvan "kummallisesti" viime aikoina? pohtii nimimerkki Summer20021.

MTV3:n keskustelupalstalle ilmestyy jatkuvasti uusia Jokelan koulusurmia käsitteleviä viestejä ja avautuu uusia viestiketjuja. Esimerkiksi koulukiusaaminen ja ampuma-aselainsäädäntö ovat kirvoittaneet palstalle uusia keskusteluja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.