Mainos

Jokelan ammunnan lasku ainakin 5 miljoonaa

40 opettajaa on lupautunut Jokelaan töihin, jos koulun vakituiset opettajat eivät jaksa. Laskettavissa olevat kustannukset ammunnasta ovat ainakin viisi miljoonaa euroa. Se koostuu terapiasta ja uusista auttajien viroista.

Opiskelu Jokelan koulukeskuksessa jatkui tänä aamuna. Koulukeskus on ollut suljettuna ampumistragedian jälkeen poliisitutkinnan ja korjaustöiden ajan. Muunmuassa koulun seiniä on maalattu ja ampumajälkiä peitetty. Yläasteen ja lukion oppilaat ovat opiskelleet maanantaista asti väliaikaisissa tiloissa.

- Paikalla on runsaasti kriisipsykologeja ja oppilaat menivät sisälle opettajien kanssa. Kenenkään ei tarvitse olla yksin. nuoret tarvitsevat nyt eniten rinnallakulkijaa, Tuusulan kunnan sivistystoimen johtaja Esa Ukkola kertoi MTV:n uutisille ennen koulun alkua.

Jokelan koululle on on lupautunut 40 opettajaa muista kouluista apuun, jos opettajat eivät jaksa pitää tunteja. 40 opettajan "reservi" koostuu vapaaehtoisista. Ensimmäinen koulupäivä on pituudeltaan vain 3 tuntia.

Pekka-Eric Auvinen surmasi viime keskiviikkona koulukeskuksessa kahdeksan ihmistä ja ampui itsensä.

Monet oppilaista ja työntekijöistä näkivät surmia sekä menettivät tovereitaan. Jokelan taajamassa tragedia koskettaa tavalla tai toisella jokaista.

Ammunnan lasku 5 miljoonaa

Jokelan kouluammunnan laskettavissa olevat kustannukset kohoavat ainakin viiteen miljoonaan euroon. Tämä summa koostuu terapiasta ja auttajien palkkaamisesta ja se tulee valtion kassasta. Tuusulan kunnanvaltuusto luovutti toimenpidesuunnitelmansa eilen peruspalveluministeri Paula Risikolle.

- Olemme jo palkanneet viisi uutta nuorisotyöntekijää ministeriön luvattua rahaa, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Tuija Reinikainen kertoi MTV:n uutisille.

Lisäksi valtuusto on päättänyt palkata Tuusulan koululaisten avuksi 4 uutta työntekijää kouluille. Uudet työntekijät antavat apuansa kaikilla Tuusulan kouluilla. He ovat koulukuraattori, kouluterveydenhoitaja, psykologi ja tukihenkilö. Kunnissa pitäisi olla esimerkiksi yksi koulukuraattori kuuttasataa oppilasta kohden, Tuusulassa yksi kuraattori on vastannut 1700 koululaisesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.