Mainos

Jokelan abeille ehkä hyvitystä Kauhajoen takia

Jokelan lukion abiturientit voivat saada hyvitystä arvosanoihinsa Kauhajoen tapahtumien vuoksi.

Mahdollisuus koskee Kauhajoen kouluammuskeluja seuranneena päivänä reaalin kirjoituksiin osallistuneita. Hyvitystä saattaa tulla rajatapauksissa yhden arvosanan verran ylöspäin.

Jokelan lukio kirjelmöi ylioppilastutkintolautakunnalle, jotta tämä ottaisi abiturienttien kovat kokemukset huomioon arvosanoja antaessaan. Kauhajoen tapahtumat ovat saattaneet erityisesti häiritä jo Jokelan tragedian kokeneita opiskelijoita.

Ylioppilastutkintolautakunnan puheenjohtaja Anneli Roman sanoo, että hän ei ole vielä nähnyt kirjelmää.

-Tämä kuitenkin kuulostaa ihan tavalliselta puoltolauseasialta. Lukiot voivat tuoda lautakunnan tietoon kokelaidensa osalta joitain sellaisia tapahtumia, jotka toivotaan otettavan arvostelussa huomioon, hän toteaa.

Hyvitysasia ei ole uusi

Jokelan ampumistapauksen jälkeen viime keväänä pohdittiin hyvityksen antamista Jokelan lukion opiskelijoille, ja joitakin hyvityksiä tehtiinkin, Roman jatkaa.

-Ja nyt en yhtään ihmettele, sillä Kauhajoen tapahtumat ovat nostaneet jälleen Jokelan tapahtumia pintaan.

Kauhajoella ampumistapaus ei koskettanut suoranaisesti lukiota, Roman jatkaa.

Pääsihteeri Anneli Roman muistuttaa, että hyvitysasia ei ole uusi ylioppilastutkinnossa. Jos jotain yllättävää on tapahtunut, esimerkiksi sairautta tai muuta suorituskykyyn vaikuttavaa, niin siitä voidaan lautakunnalle tehdä kirjelmä.

Lautakunta pohtii kirjelmän sisältöä ja voi antaa hyvitystä yhden kokelaan osalta yhdestä arvosanasta. Tällöinkin pistemäärän tulee olla lähellä ylempää arvosanaa.

Asiasta kirjoitti tänään sanomalehti Keski-Uusimaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.