Mainos

Jokela-ryhmän työ käyntiin

Varsinaisen tutkintalautakunnan työtä valmisteleva ryhmä pohtii muun muassa, kannattaako internetin ja median vaikutuksia tutkia.

Oikeusministeriön käynnistämä Jokela-tutkinta on alkanut. Tutkintaa valmisteleva työryhmä kokoontui tänään ensimmäisen kerran.

Työryhmän tehtävänä on valmistella varsinaisen Jokelan tragedian tutkintalautakunnan työtä. Aikaa valmisteluun on maaliskuun loppuun asti.

- Tarkoitus on, että työryhmä jatkaisi tutkintalautakuntana, kertoi ryhmää johtava kokoomuksen entinen kansanedustaja, varatuomari Tuulikki Petäjäniemi.

Puheenjohtajan lisäksi työryhmässä on kahdeksan jäsentä ja sihteeri.

Oikeusministeriön asettaman ryhmän tehtävänä on määrittää asiat, joita varsinainen tutkintalautakunta alkaa selvittää. Ryhmä pohtii muun muassa, kannattaako internetin ja median vaikutuksia tai mielenterveyspalvelujen toimivuutta tutkia. Jokelan ammuskelun tutkinnalla pyritään estämään vastaavanlaiset teot ja parantamaan turvallisuutta.

Tutkintalautakunta antaa aikanaan asiasta tutkintaselostuksen ja suositukset. Petäjäniemen mukaan ryhmä ei kerro työstään ja keskusteluistaan julkisuuteen kesken tutkinnan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.