Mainos

Jokavuotisesta vaahdotuksesta tuli mitta täyteen – seuraava jäynä sulkee suositun suihkulähteen pysyvästi

Teinipila, humalaisten häröilyä vai lahtelaista kansanperinnettä? Viime päivinä Lahdessa on hämmästelty jälleen jokakesäistä perinnettä, kun Lahden keskustassa sijaitsevan Lanun aukion suihkulähde on vaahdonnut yli äyräidensä ilmeisesti lähteeseen kaadetun astianpesuaineen takia.

Kyseessä ei kuitenkaan ole harmiton jäynä, sillä altaan poreiden suuttimet menevät pesuaineesta tukkoon. Puhdistaminen ja lähialueen kuivatus maksaa rahaa.

Suihkulähteen huollosta vastaavan Viherpalvelut Hyvösen työpäällikön Anne Lehdon mukaan altaan puhdistaminen vie kahden ihmisen työpäivän. Nyt puhdistajilla on tullut mitta täyteen. Jos allas vielä kerran vaahdotetaan, koko suihkulähde suljetaan.

– Se on vähän herkkä laite, ei kestä oikeastaan minkäänlaista roskaamista, Lehto kertoo MTV Uutisille.

Jäynääjiä ei ole saatu kiinni itse teosta, mutta silminnäkijöitä temppuilijoille on kylläkin riittänyt, sillä suihkulähteen alue on suosittu kokoontumispaikka Lahdessa. Lehto harmittelee, ettei tihutyö ole päätynyt aukion valvontakameroihin.

Tukkeutunut allas on aiheuttanut myös vesivahinkoja viereisen kiinteistön kellaritiloihin, jossa altaan pumput sijaitsevat. Pelkästään tänä kesänä Lanun lähde on vaahdotettu tukkoon seitsemän kertaa, viime kesänä 12.

Etelä-Suomen Sanomien uutisarkistossa ”Lanu on vaahdonnut” -juttuja on laadittu jo ainakin kymmenen vuoden ajan. Sosiaalisen median Lahti-ryhmissä vaahdotuksen haittoja on kuitenkin vähätelty, ja toivottu vaahdottamisesta jopa jonkinlaista kaupungin virallista tapahtumaa.

Siivouspalvelun viimeisimmästä ukaasista vaahdotuksen lopettamiseksi kertoi ensimmäisenä Etelä-Suomen Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.