Mainos

Jokamiehenoikeuksiin liittyvät riidat vähäisiä

Saksalaisseurueen majoittuminen suomalaiselle mökkipihalle on herättänyt kysymyksiä jokamiehenoikeuksista. Suomessa ne toimivat varsin hyvin.

Kansalaisilla on pääsääntöisesti selkeä käsitys siitä, mitä luonnossa saa tehdä ja mitä ei. Yleisimmin epäselvyydet jokamiehenoikeuksissa liittyvät mönkijällä tai moottorikelkalla liikkumiseen luonnossa.

Suomessa oleskelevat saavat esimerkiksi liikkua luonnossa jalan, hiihtäen tai pyöräillen, kunhan peltoja, niittyjä tai istutuksia ei vahingoiteta. Marjoja ja sieniä saa kerätä, ja telttaillakin voi melko vapaasti.

Ympäristöministeriö teetti muutama vuosi sitten selvityksen jokamiehenoikeuksien toimivuudesta. Sen perusteella ne toimivat Suomessa varsin hyvin. Keski-Suomen ELY-keskuksen ylitarkastaja Auvo Hamaruksella on sama käsitys.

– Kokonaisuutena jokamiehenoikeudet ovat hirmu hyvin hallinnassa. Esimerkiksi meillä Keski-Suomessa ELY-keskukselle ei tule vuosittain kuin muutamia kysymyksiä siitä, kuuluuko joku toiminta jokamiehen oikeuksiin vai ei, Hamarus kertoo.

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen raportti Saarijärveltä (Kymmenen uutiset 15.7.2011)

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja