Mainos

Joka viides miettii digi-boxin hankintaa

Viidennes suomalaisista on kiinnostunut hankkimaan digiboxin vuoden kuluessa.

Digi-tv

Suomalaisista yli 20 prosenttia on kiinnostunut hankkimaan digi-tv-lähetysten katseluun tarvittavan lisälaitteen eli digiboxin vuoden kuluessa, ilmenee Gallup Markkinatutkimuksen tekemästä kyselystä.

Digi-tv:n puuhamiesten mielestä tulos antaa digilähetysten käynnistämiselle selvästi paremmat lähtökohdat, kuin mitä julkisesta keskustelusta tähän mennessä on voinut päätellä. Jos joka viides todella hankkii digiboxin, digi-tv:tä katsotaan ensi vuonna jo noin 400 000 kotitaloudessa, johtaja Heikki Vahala MTV3:stä laskee. Toisaalta yli 60 prosenttia vastaajista sanoi, ettei digi-boxin hankinta innosta ollenkaan tai ei juuri lainkaan. Eniten digi-TV kiinnostaa miehiä, nuoria ja kaupunkilaisia, vähiten naisia ja yli 65-vuotiaita.

Kyselyä varten haastateltiin runsaat 500 suomalaista. Digitaaliset tv-lähetykset käynnistyvät Suomessa 27. elokuuta. Uusien kanavien tarjonta ei kuitenkaan heti ole täysimääräistä, vaan sitä on tarkoitus pikkuhiljaa lisätä syksyn mittaan.

Toistaiseksi kenelläkään ei tunnu olevan kovin selvää käsitystä siitä, kuinka paljon ohjelmaa uusilta digikanavilta syksyn aikana tulee. Tarjolle tulevista uusista vuorovaikutteisista palveluista luvataan niistäkin tarkempaa tietoa vasta myöhemmin kevään kuluessa. Nykyiset analogiset tv-lähetykset jatkuvat näillä näkymin ainakin vuoden 2006 loppuun.

Tietoa koteihin

Kevään kuluessa digi-tv:n ilosanomaa levitetään kansalle laajalla tiedotuskampanjalla. Kotitalouksiin jaetaan mm. esite, jossa kerrotaan perustietoja digi-tv:n tarjoamista mahdollisuuksista, uusista kanavista ja niiden katseluun tarvittavista laitteista.

-Ihmisille on voinut muodostua mielikuva, että digi-tv olisi jotenkin hankala ja kallis asia, mutta se ei pidä paikkaansa, Vahala vakuuttaa. Digilähetyksiä voi seurata joko nykyiseen televisioon liitettävän digiboxin avulla tai hankkia kokonaan uuden digitelevision.

Digiboxin hinnaksi on haarukoitu noin 3000 markkaa, uusi digitelevisio taas lienee aluksi noin 20 prosenttia kalliimpi kuin vastaavat analogisen tekniikan televisiot. Hintojen odotetaan kuitenkin laskevan nopeasti sitä mukaa, kun digitelevisiot yleistyvät ja markkinoille tulee lisää malleja.

-Vuonna 2006 perusdigiboxi maksanee 500 markkaa, eikä analogisia televisioita enää myydäkään, digitaalista lähetysverkkoa rakentavan Digitan toimitusjohtaja Pauli Heikkilä ennustaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.