Mainos

Joka viides kokous jää kansanedustajilta väliin

Kansanedustajat laistavat keskimäärin joka viidennen eduskuntakokouksen. Viime vuoden täysistuntojen poissaloprosentti oli 17 %. Vielä passiivisemmin edustajat suhtautuivat valiokuntatyöhön. Kaikkien valiokuntien poissaloprosentti oli peräti 23 %.

MTV3n Sunnuntairaportin tekemän selvityksen mukaan täysistunnoista on poissa 17 prosenttia kansanedustajista, ja valiokunnista peräti 23 prosenttia. Kunnanvaltuustojen kokouksista keskivertokansanedustaja on poissa lähes joka kolmannesta kokouksesta. Eniten poissaoloja kansanedustajista on ministeri Tarja Halosella, joka on ollut poissa joka toisesta eduskunnan täysistunnosta.

Täysistunnot, valiokunnat ja valtuustojen kokoukset yhteenlaskien eniten poissaoloja on Eduskuntaryhmä Virtasella (33%) ja RKP:llä (24%). Vähiten poissaoloja on puolestaan Suomen Kristillisen Liiton (11%) ja Perussuomalaisten (13%) edustajilla.

Eduskunnan valiokuntatyö kiinnostaa vähiten tulevaisuus-ja työasiainvaliokunnan jäseniä. Tulevaisuusvaliokunnan kokouksista on poissa peräti 37 prosenttia, ja työasiainvaliokunnan 36 prosenttia edustajista. Ahkerimmin kansanedustajat puolestaan osallistuvat maa-ja metsävaliokunnan (poissaoloprosentti 14) ja sivistysvaliokunnan (15%) kokouksiin.

Halonen ja Pietikäinen poissaolokuningattaret

Täysistunnot, valiokunnat ja valtuustojen kokoukset yhteenlaskien eniten poissaoloja on ministeri Tarja Halosella. Hän on ollut poissa enemmän kuin joka toinen kerta (55%) täysistunnoista. Joka toisesta kokouksesta on ollut poissa kansanedustaja Sirpa Pietikäinen (KOK). Hänen poissaolonsa tulevat täysistunnoista ja kahdesta valiokunnasta.

"Kymmenen kärjessä" -poissaololistalla ovat lisäksi Anne Knaapi (KOK, 45%), Heikki Rinne (SDP, 41%), Esko Aho (KESK,40%) , Gunnar Jansson ( RKP, 37%), Maija-Liisa Veteläinen (KESK, 36%), Kari Kantalainen (KOK, 36%), Hannu Kemppainen (KESK, 36%), Pertti Virtanen (EVIR, 36%) sekä Pekka Leppänen (VAS, 35% ) ja Timo Ihamäki (KOK, 35%). Ministereistä poissaololistalle yltävät Ole Norrback (RKP,39%) ja Matti Aura (KOK,37%).

Uosukainen, Räsänen ja Aittoniemi aina paikalla

Peräti kolme kansanedustajaa on osallistunut viime vuonna kaikkiin kokouksiin. Riitta Uosukainen on ollut paikalla kaikissa täysistunnoissa, Sulo Aittoniemi täysistunnoissa ja lakivaliokunnassa sekä Päivi Räsänen täysistunnoissa sekä Riihimäen kaupunginvaltuustossa.

"Kymmenen kärjessä" ahkerimpien joukkoon pääsevät Antero Kekkonen (SDP, poissaoloprosentti 1%), Juhani Sjöblom (KOK, 1%), Sakari Smeds (SKL, 2 %), Reino Laine (VAS, 4%), Matti Vähänäkki (SDP, 4%), Ben Zyskowicz (KOK, 4%) ja Veijo Puhjo (VAS, 5%). Ministereistä ahkerin on ollut oikeusministeri Kari Häkämies. Häneltä on jäänyt väliin 16% eduskunnan täysistunnoista.

MTV3n Sunnuntairaportti kävi läpi 126 eduskunnan täysistuntoa. Kaikkien valiokuntien ja valtiovarainvaliokunnan osalta myös jaostojen kokoukset yhteensä 1 419 kokousta. Kansanedustajista 119 istuu myös kotikuntiensa valtuustoissa. Heistä 42lla on oikeus osallistua valtuustopuheenjohtajan tai varapuheenjohtajan ominaisuudessa myös kunnallishallitusten kokouksiin. Kunnallisak- tiviteetti laskettiin yhdistämällä valtuusto-ja hallitusläsnäolot. Kunnallispoissaoloihin on laskettu mukaan sellaiset kokoukset, joissa kansanedustajat ovat olleet paikalla alle puolet kokouksen kestoajasta. Eduskunnasta äitiyslomalla viime vuonna olleiden viiden edustajien poissaolot on jätetty yhteenvedon ulkopuolelle äitiysloman ajalta.
(MTV3-Sunnuntairaportti)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.