Mainos

Joka toisessa suomalaiskodissa tietokone

Tilastokeskuksen mukaan 52 prosenttia kotitalouksista omisti elokuussa mikrotietokoneen. Internet-yhteys on joka kolmannessa kodissa. Tietokoneen käyttäjiltä kului viime vuonna tietokoneen parissa keskimäärin puolitoista tuntia vuorokaudessa.

Elokuussa 2001 mikrotietokone oli 52 prosentilla suomalaisista kotitalouksista. Internet-yhteys oli 36 prosentilla. Kahdessa vuodessa Internet-kotitalouksien osuus on kasvanut vain runsaat 10 prosenttiyksikköä. Puuttuvia kotiyhteyksiä voi kuitenkin korvata työ- tai opiskelupaikan yhteyksillä, sillä jo syksyllä 2000 noin 60 prosentilla 15 - 74-vuotiaista oli Internetin käyttömahdollisuus kotona, työssä, opiskelupaikalla tai muualla.

Matkapuhelin puolestaan oli yhdeksällä taloudella kymmenestä.

Tiedot sisältyvät Tilastokeskuksen Tiedolla tietoyhteiskuntaan lll -julkaisuun. Tietokoneen käyttäjiltä kului vuonna 2000 tietokoneen parissa keskimäärin puolitoista tuntia vuorokaudessa, kun päivittäistä vapaa-aikaa heillä oli 7,5 tuntia.

Tietotekniikkaan liittyvään aikuiskoulutukseen osallistui vuonna 2000 runsaat 400 000 henkeä eli 14 prosenttia 18 - 64-vuotiaista. Tietotekniikan koulutusta kaipasi peräti 26 prosenttia työvoimaan kuuluvista, kun esimerkiksi kielten koulutusta katsoi tarvitsevansa 14 prosenttia.

Yritysten Internet-kauppa vielä vähäistä

Kaikista yli viisi henkilöä työllistävistä yrityksistä 84 prosenttia käytti vuonna 2000 Internetiä ja lähes puolella oli omat Internet-kotisivut. 5-9 -hengen yrityksistä kuitenkin vain 36 prosentilla oli kotisivut, kun yli 100 henkeä työllistävistä yrityksistä kotisivut olivat 87 prosentilla. Kotisivujen kautta kauppaa kävi 12 prosenttia yrityksistä - yli sadan hengen yrityksistäkin vain joka viides ilmoitti tarjoavansa tavaroita tai palveluita verkon välityksellä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.