Mainos

Joka toinen brittisotilas olisi valmis jättämään armeijan

Lähes puolet Britannian asevoimien henkilökunnasta olisi valmis jättämään työnsä, ilmenee puolustusministeriön toteuttamasta kyselytutkimuksesta.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n siteeraaman tutkimuksen mukaan esimerkiksi maavoimissa lähes 60 prosenttia sotilaista piti joukkojen henkeä "huonona" tai "todella huonona". Tyytymättömyyttä aiheuttivat etenkin liian tiheät komennukset, palkka, varusteiden taso ja asuinolosuhteet.

Britannian armeijasta on viime aikoina eronnut upseereita ja aliupseereita kiihtyvällä vauhdilla. Maavoimista puuttuu jo 5000 sotilasta.

Puolustusministeriön mukaan monia asioita on kyselyn toteuttamisen jälkeen parannettu. Sotilaille on esimerkiksi annettu palkankorotus.

Kysely paljasti kuitenkin myös positiivisia asioita: esimerkiksi maavoimien upseereista yli 90 prosenttia ja sotilaistakin lähes 80 prosenttia ilmoitti olevansa ylpeitä siitä, että he työskentelevät asevoimissa.

Vuonna 2007 toteutettuun kyselyyn osallistui 9000 Britannian maavoimien, laivaston, merijalkaväen ja ilmavoimien palveluksessa olevaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.