Mainos

Joka neljäs sote-alan rakennuksista huutaa korjausta

Valtiovarainministeriön lisätalousarviossa ehdotetaan 15 miljoonan euron määrärahaa sosiaali- ja terveydenhuollon rakennusten homekorjaushankkeisiin.

Määräraha on kertaluonteinen ja sitä saa käyttää avustuksina kunnille vuonna 2013 ja 2014 alkaviin sosiaali- ja terveydenhuollon rakennusten homekorjaushankkeisiin.

- Rakennusten kosteus- ja homevauriot ovat yksi suurimmista syistä huonoon sisäilman laatuun. Noin 600 000 - 800 000 suomalaista altistuu päivittäin homeesta aiheutuville sisäilman epäpuhtauksille. Osa heistä altistuu kosteusvaurioille sekä työpaikalla, koulussa tai päiväkodissa että kotonaan, peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd.) toteaa.

- Homeesta aiheutuneiden sairauksien kustannukset ovat myös huomattavat. Eduskunnan tarkastusvaliokunnan tilaaman selvityksen mukaan kosteus- ja homeongelmiin liittyvät terveyshaitat aiheuttavat vuodessa noin 450 miljoonan euron kustannukset.

- Rakennusten korjauksilla pyritään poistamaan kosteus- ja homevaurioita ja ehkäisemään niistä aiheutuvia terveyshaittoja. Noin 25 prosenttia sosiaali- ja terveydenhuollon 8 000 rakennuksesta kaipaa välitöntä korjausta, ministeri Huovinen jatkaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö ovat Suomen Kuntaliiton kanssa ehdottaneet toimenpiteitä kosteusvaurioiden poistamiseksi koulujen, päiväkotien sekä sosiaali- ja terveydenhuollon rakennuksista. Yksi ehdotuksista on, että kosteus- ja homevaurioiden korjaamista avustetaan valtion toimesta yhteensä 100 miljoonalla eurolla vuosittain aina vuoteen 2020 saakka.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.