Mainos

Joka neljäs pyöräilee kypärä päässä

Alueelliset erot ovat kuitenkin suuria. Innokkaimpia pyöräilykypärän käyttäjiä ovat Uudellamaalla ja Pirkanmaalla asuvat.

Keskimäärin joka neljäs pyöräilijä käyttää ajaessaan kypärää, ilmenee Liikenneturvan kesäkuun alussa tekemästä tutkimuksesta.

Keskimääräinen luku ei kuitenkaan kerro koko totuutta, sillä alueelliset erot ovat todella suuria. Uudellamaalla ja Pirkanmaalla joka kolmas ajaa kypärä päässä, kun taas Pohjanmaalla sitä käyttää vain noin joka kymmenes.

Myönteistä on se, että yli 64-vuotiaat ovat ryhtyneet käyttämään kypärää selvästi aiempaa useammin. Erityisesti eläkeikäiselle isku päähän voi olla kohtalokas, joten kypärästä on heille suurempi hyöty kuin useille nuoremmille.

Alle kouluikäiset käyttävät lähes säännönmukaisesti kypärää. Vain yksi kymmenestä alle kouluikäisestä ajaa sitä ilman. Aikuisten huono vaikutus näkyy siinä, että kypärän käyttö vähenee vuosi vuodelta lapsen varttuessa. Kun vanhemmat ajavat itse päätään suojaamatta, ei heidän koulua käyvä lapsensakaan pidä kypärää niin tarpeellisena.

Liikenneturva tutkii vuosittain kypärän käyttöä maakuntien päätaajamissa. Tälläkin kertaa tarkkailtiin noin 28 000 pyöräilijää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.