Mainos

Joka neljäs pitää kouluja turvattomina

Lehtikuva

Tuoreen kyselyn mukaan joka neljäs suomalainen ei pidä koulua turvallisena paikkana. Viime vuoden aikana joka kolmas opettaja on todistanut koulussa fyysistä väkivaltaa tai sen uhkaa. Turvallisuuden lisäämiseksi vanhempien toivotaan ottavan enemmän vastuuta lasten kasvattamisesta. Vanhempainliiton mukaan joskus koulu ja opettajat ovat kuitenkin hyvän yhteistyön esteenä.

Helsingissä, Meilahden ala-asteella turvallisuusasioita käsitellään lähes päivittäin.

- Meillä on koulussa turvallisuuskansio ja sitä päivitetään aika ajoin. Joka vuosi käydään läpi ja opettajat lukee sen ja oppilaiden kanssa käsitellään mm. kiusaamistilanteita ja sitten, miten käytävillä mennään, kertoo Meilahden apulaisrehtori Tero Tatterback.

Kyselyn mukaan joka neljäs suomalainen pitää kouluja turvattomina tai ei osaa sanoa mielipidettään asiasta. Opettajista lähes 90 prosenttia ajattelee koulun olevan edelleen turvallinen paikka.

Opiskelumotivaatio laskee ja myöskin yhteisöllisyys kärsii. Ja tottakai koulukiusaamisen kohteille se on henkilökohtainen tragedia myöskin.

Turvallisuuden lisäämiseksi sekä opettajat että vanhemmat toivovat kyselyssä, että vanhemmat voisivat ottaa enemmän vastuuta lasten kasvattamisesta. Vanhempainliiton mukaan kaikissa kouluissa vanhempien mielipidettä ei kuitenkaan kuunnella.

- Kyllä meillä on tietysti vielä paljon sellaisia kouluja, missä ajatellaan, että kodin ja koulun yhteistyö on sellaista vanhemmille tiedottamista tai sitä, että vanhemmat kohdataan heidän oman lapsensa asioissa silloin, kun sattuu ongelmia, sanoo Suomen vanhempainliiton toiminnanjohtaja Pirjo Somerkivi.

Koulussa uskotaan, että muutoksia on tapahtunut koulusurmien jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.