Mainos

Joka neljännellä EU-kodilla nettiyhteys

Yli neljännes EU-maiden kodeista oli viime vuoden lokakuuhun mennessä hankkinut itselleen internet-yhteyden. Kaikkiaan EU:n 375 miljoonasta kansalaisesta noin 40 prosenttia käyttää internetiä, joten Euroopassa on suunnilleen saman verran netin käyttäjiä kuin Yhdysvalloissa. Luvut käyvät ilmi Euroopan komission julkaisemasta raportista.

Internetin levinneisyyttä koskeva raportti tehtiin EU:n ensiviikkoista Tukholman huippukokousta silmälläpitäen. Unionin tavoitteena on tehdä Euroopasta johtava suurvalta uuden teknologian saralla. Komission raportin mukaan EU:n internet-kehitystä hidastavat korkeat liittymähinnat.

Raportin mukaan nettiliittymien hinnat laskivat kyllä viime vuonna, mutta eivät lainkaan yhtä nopeasti kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa. Joissain maissa, kuten Suomessa ja Italiassa, liittymien hinnat jopa nousivat. Lisäksi nopeat uuden sukupolven nettiliittymät ovat raportin mukaan EU:ssa vielä valitettavan harvinaisia.

Internet-yhteyksien levinneisyys vaihtelee suuresti EU-maiden välillä. Tiheimmillään tietoverkot ovat Alankomaissa, Tanskassa ja Ruotsissa, joissa yli puolella kotitalouksista on internet-liittymä. Kreikassa ja Espanjassa nettikotien osuus jää reiluun kymmeneen prosenttiin.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.