Mainos

Joka kymmenettä työntekijää uhkaa irtisanominen alkoholin takia

Alkoholi on erittäin paha ongelma suomalaisten työntekijöiden keskuudessa, myöntää Työturvallisuuskeskus.

Työturvallisuuskeskuksen päihdeasioista vastaavan asiantuntijan Hannu Tammisen mukaan joka kymmenettä työikäistä suomalaista uhkaa irtisanominen liiallisen alkoholikäytön takia. Tammisen mukaan luku on huolestuttava.

Hän toivookin valtiovallalta toimia uhkatilan parantamiseksi.

– Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että ravintoloiden aukioloaikoja voitaisiin laskea, mutta poliittista tahtoa ei tunnu löytyvän.

– Jos joku työntekijä istuu arki-iltana pilkkuun asti baarissa, on ihan turhaa väittää, että henkilö olisi seuraavana aamuna pykälien mukaan työkykyinen. Henkilö olisi vähintäänkin väsynyt, mutta työntekijän on oltava aina virkeänä töissä, Tamminen selvittää.

Hänen mukaansa myös työpaikkojen ja yhteiskunnan pitäisi kiinnittää entistä enemmän huomiota alkoholiongelman ennaltaehkäisyyn. Tamminen huomauttaa kuitenkin, ettei alkoholiongelma voi suoraa johtaa irtisanomiseen työpaikalta.

– Työsopimuslain mukaan työntekijällä on annettava uusi mahdollisuus päihteiden ongelmakäytön takia. Henkilöä ei voi suoraa irtisanoa, vaan aina täytyy katsoa, voidaanko ongelmaa korjata. Irtisanomiseen pitää olla lopulta painavat syyt ja vahvat näytöt, Tamminen tähdentää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.