Mainos

Joka kymmenes liikennekuolema johtuu sairauskohtauksesta

Sairaskohtaus oli välittömänä syynä joka kymmenenteen kuolonkolariin viime vuoden liikenteessä. Yli 60-vuotiaiden kuolonkolareista jopa joka kolmas aiheutui sairaskohtauksesta.

Kun otetaan huomioon sairauksien muutkin vaikutukset, niin sairaus oli onnettomuustekijänä lähes joka toisessa iäkkään kuljettajan aiheuttamassa kuolonkolarissa. Sairaskohtauksien määrän kasvu kuolonturmissa näkyy selvästi, kun niitä tutkittiin kolmen vuoden jaksoissa. Kohtalokkaiden sairaskohtausten määrä vuosina 1994-1996 oli lähes kolminkertainen verrattuna edelliseen kolmivuotisjaksoon.

Nuortenkin luvut synkistyivät: humalassa ja ylinopeuksilla ajaneiden nuorten määrä kääntyi selvään nousuun. Toisaalta 26-60-vuotiaiden kuljettajien aiheuttamien kuolonkolareiden määrä laski hieman viime vuonna. Nuorimpien kuljettajien tyypillisiä riskitekijöitä olivat liiallinen ajonopeus, alkoholi, turvalaitteiden käyttämättömyys ja puutteellinen ajotaito.

26-60-vuotiaiden joukossa korostuivat sopimaton ajonopeus, keliin liittyvät riskit, alkoholi ja väsymys. Iäkkäiden ryhmässä sairauksien lisäksi riskitekijöitä olivat mm. puutteellinen toimintakyky, yleensä huono havaintokyky tai vaikeutuneet liiketoiminnot. Sairauskohtauksen saaneista kuljettajista yli kolmannes ajoi yhteen toisen ajoneuvon kanssa ja loput olivat tieltä suistumisia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.