Joka kuudennessa elintarviketilassa ongelmia

Elintaviketurvallisuusviraston johdolla on tehty lähes parikymmentätuhatta tarkastusta erityyppisiin elintarviketiloihin ympäri maata. Pääosin hyvin tuloksin.

Kauppoihin, ravintoloihin ja muihin elintarviketiloihin on tehty viime keväästä lähtien yli 16 000 tarkastusta Elintarviketurvallisuusviraston johdolla.

Yli 80 prosenttia tarkastetuista tiloista on saanut oivallisen tai hyvän arvosanan. Korjattavaa on löytynyt noin joka kuudennesta liiketilasta.

Suurin osa havaituista puutteista liittyy Eviran mukaan elintarvikkeiden lämpötilan hallintaan, työvaatteisiin, työntekijöiden hygieniaan ja liikkeen omavalvontaan. 

Tarkastuksesta kertovat Oiva-hymiöt ovat olleet vuoden alusta esillä liiketilojen ovilla. 

Ylitarkastaja Marina Häggman Evirasta kertoo, että suurin osa yrittäjistä on tehnyt korjaukset nopeasti ja saanut uusintatarkastuksessa paremman arvosanan.

– Puutteet halutaan korjata nopeasti, kun raportti on julkinen.


Lue myös:

    Uusimmat