Mainos

Joka kolmas ylempi toimihenkilö kärsii stressistä

Laman myötä koventunut työtahti aiheuttaa entistä enemmän työuupumusta ja stressiä ylemmille toimihenkilöille. Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan noin kolmasosa johtavassa asemassa olevista toimihenkilöistä kokee stressioireita. Lähes joka kymmenes ilmoittaa kärsivänsä työuupumuksesta tai sairauden oireista.

Akavalaisen Ylempien toimihenkilöiden neuvottelujärjestön YTN:n ja Teollisuuden ja työnantajien TT:n teettämän tutkimuksessa haastateltiin postikyselyllä 438 ja henkilöhaastattelulla 68 henkilöä.

Haastatteluun osallistuneista toimihenkilöistä lähes puolet kertoi kärsivänsä stressioireista ja yksi kymmenestä kärsi työuupumuksesta.

Tutkimuksen tekijöiden mukaan ylempien toimihenkilöiden työssä on viime vuosina tapahtunut runsaasti muutoksia. Esimerkiksi johtamistavat ovat muuttuneet entistä kovemmiksi ja työmäärät ovat selvästi lisääntyneet. Laman aikana saneerauksen kohteena olleilla työpaikoilla ylemmät toimihenkilöt pelkäävät edelleen työnsä puolesta.

Selvityksen mukaan työyhteisöjen kulttuureissa on yhä runsaasti kehitettävää. Useimpien työyhteisöjen kulttuureissa oli vastaajien mukaan jäänteitä varsin alkeellisista toimintatavoista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.