Mainos

Joka kolmas nainen lykkää lapsentekoa

Nuoret naiset arvostavat työntekoa, mutta vierastavat työn ylikorostumista nyky-yhteiskunnassa, kertoo opiskelijoille tehty kysely. Työnantajilta toivotaan joustavuutta työn ja perhe-elämän yhteensovittamisessa.

Joka kolmas nuori nainen aikoo lykätä perheen perustamista työuransa takia, ilmenee mediayhtiö T-Median teettämästä selvityksestä.

Selvityksessä kysyttiin yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoiden näkemyksiä työelämästä. Vastausten perusteella nuoret naiset vierastavat työn korostunutta merkitystä yhteiskunnassa enemmän kuin miehet, vaikka työnteko on sinänsä heille merkittävää.

Lähes puolet kyselyyn vastanneista naisista sanoi työn merkityksen korostuvan liikaa nyky-yhteiskunnassa. Miehistä samaa mieltä oli vajaat 40 prosenttia.

Nuoret naiset toivovat työnantajilta joustoa työn ja perheen yhteensovittamiseen. He ovat kunnianhimoisia ja haluavat sekä lapsia että kiinnostavan työpaikan.

Esimerkiksi täyttä äitiysloma-ajan palkkaa piti tärkeänä tai erittäin tärkeänä noin kahdeksan kymmenestä kyselyyn vastanneesta naisesta.

Kyselyyn vastasi 10686 eri alojen yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.