Mainos

Joka kolmas kuolonkolari ajetaan humalassa

Rattijuoppo on kuolonkolareissa lähes aina törkeässä humalassa.

Alkoholionnettomuuksien osuus kuolonkolareista on kasvussa. Viime vuonna joka kolmannessa kuolonkolarissa kuljettaja oli humalassa. Lisäksi rattijuoppo oli kuolemaan johtaneissa turmissa lähes aina törkeässä humalassa.

Tiedot selviävät vakuutusyhtiöiden liikenneturvallisuustoimikunnan vuoden 2006 alkoholiraportista.

Alkoholionnettomuuksien osuus kuolonkolareista on ollut näin suuri viimeksi 1990-luvun alussa. Viime vuonna liikenteessä sattui yhteensä 77 kuolemaan johtanutta alkoholionnettomuutta, jotka vaativat yhteensä 80 ihmisen hengen.

Tyypillisesti kyse oli turmasta, jossa rattijuoppo ajoi ulos tieltä. Yhteenajoissa rattijuoppojen osuus oli 15 prosenttia.

Kuljettajien nuori ikä korostuu alkoholi-onnettomuuksissa, sillä onnettomuuden aiheuttajista yli puolet oli alle 32-vuotiaita. Joka kolmannella rattijuopolla oli aikaisempia rattijuopumustuomioita.

Yli 76 prosentissa tapauksista rattijuoppo kuoli itse. Päihtyneet kuljettajat olivat harvoin vaarallisia muille kuin itselleen ja samassa autossa matkustaville: viime vuoden kuolonuhreista kaksi oli onnettomuuden toisen osapuolen kyydissä.

Runsas kaksi kolmannesta onnettomuuksista sattui huhtikuun ja syyskuun välillä. Kuljettajista 31 oli käyttänyt muita huumaavia aineita kuin alkoholia. Heistä joka toisella oli myös alkoholia veressään.

Kevyessä liikenteessä sattui 40 jalankulkijan ja 26 pyöräilijän kuolemaan johtanutta onnettomuutta. Niissä 15 jalankulkijaa ja 2 pyöräilijää oli humalassa. Jalankulkijoiden alkoholionnettomuuksien lukumäärä kasvoi, mutta pyöräilijöiden säilyi ennallaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.