Mainos

Joka kolmas koti jättänyt digiboksin ostamatta

Useimmiten digisovitin puuttuu yksin asuvilta alle 35- ja yli 55-vuotiailta. Länsi-Suomi valmistautuu digiaikaan hieman muuta Suomea hitaammin.

Digisovittimet ja -televisiot ovat yleistyneet Suomessa helmikuusta, mutta läheskään kaikilla digilaitteita ei vielä ole.

Tilastokeskuksen perjantaina julkaiseman kuluttajabarometrin mukaan lähes 70 prosentissa Suomen kotitalouksissa on nyt digisovitin tai digitelevisio. Määrä on kasvanut helmikuusta viidellä prosenttiyksiköllä.

Barometrin mukaan seuraavan puolen vuoden aikana 21 prosenttia kotitalouksista aikoo hankkia ensimmäisen digisovittimensa. Jos aikeet toteutuvat, laite on syksyllä yhdeksällä kotitaloudesta kymmenestä.

Useimmin digisovitin puuttuu vielä yksin asuvilta alle 35- ja yli 55-vuotiailta. Sen sijaan lapsiperheistä ja keski-ikäisten pariskuntien kodeista yli 80 prosenttia on siirtynyt digiaikaan.

Alueellisesti erot ovat pieniä. Länsi-Suomessa digiaikaan on valmistauduttu hieman heikommin kuin muualla Suomessa. Tilastokeskus arvioi, että vuoden lopulla digilaitteita on 85-95 prosentilla kotitalouksista.

Tilastokeskuksen kuluttajabarometrin tiedot perustuvat neljästi vuodessa tehtävään kyselyyn, johon osallistuu reilut 1500 kotitaloutta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.