Mainos

Johtiko tämä illallinen potkuihin? Comey ei suostunut vannomaan uskollisuutta Trumpille

New York Times spekuloi presidentti Donald Trumpin ja virastaan erotetun FBI-johtaja James Comeyn yhteisen illallisen osuutta Comeyn potkuihin. Kaksi Comeyn läheistä kollegaa on kertonut lehdelle, että illallisella Trump olisi vaatinut Comeyn vannomaan uskollisuutta, mitä Comey ei tehnyt. Lehden mukaan Comey uskoo keskustelun sinetöineen hänen erottamisensa.

Viikko presidentiksi tulonsa jälkeen Trump oli kutsunut James Comeyn kahdenkeskiselle illalliselle Valkoiseen taloon. Illallisen jälkeen Comey oli kertonut keskustelun kulusta kahdelle työtoverilleen, jotka kertoivat asiasta New York Timesille.

Ensin Comey ja Trump olivat keskustelleet niitä näitä vaaleista. Sitten presidentti oli kääntänyt keskustelun suunnan ja kysynyt vannooko Comey uskollisuuttaan hänelle. Comey oli kieltäytynyt vannomasta uskollisuutta. Comey oli kertoman mukaan sanonut, että hän tulisi aina olemaan rehellinen, mutta ei luotettava perinteisessä poliittisessa mielessä.

Vastaus ei kertoman mukaan tyydyttänyt Trumpia. Myöhemmin Trump sanoi, että hän tarvitsee Comeylta uskollisuutta.

Comey sanoi jälleen, että hän voi antaa rehellisyyden, mutta ei vannonut uskollisuuttaan.

Trump oli painostanut edelleen ja kysynyt olisiko kyseessä "rehellinen uskollisuus".

– Sen voin antaa, Comeyn kerrotaan sanoneen.

Valkoisen talon mukaan kertomus ei pidä paikkaansa. Trump sanoi NBC:n haastattelussa, että Comey oli itse pyytänyt tapaamista eikä uskollisuudesta puhuttu mitään. New York Timesin mukaan ei ole selvää puhuiko hän samasta illallisesta, mutta julkisten tietojen mukaan Trump ja Comey ovat olleet illallisella yhdessä vain kerran.

3:04Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.