Mainos

Johtajien käytöksestä Tallinkilla ilmoitus poliisille

Tallinkin johtajien mahdollisesta öykkäröinnistä Silja Symphonyn risteilyllä on tehty ilmoitus poliisille Ruotsissa.

Ruotsalaisia merimiehiä edustava ammattiliitto SEKO tekee ilmoituksen poliisille Tallinkin johtajien käytöksestä parin viikon takaisella Tukholman-risteilyllä. Liiton puheenjohtajan Janne Rudénin mukaan tutkintapyyntö jätetään muutaman päivän kuluttua.

Rudén kertoi STT:lle Tallinkin hallituksen jäsenten käyttäytyneen öykkärimäisesti ja väkivaltaisesti henkilökuntaa kohtaan. Hänen mukaansa johtajat uhkasivat erottaa koko Silja Symphonyn henkilöstön ja baarimestaria lyötiin.

Liiton tietojen mukaan risteilylle osallistuivat Tallinkin ja Siljan hallitukset ja muun muassa Tallinkin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja.

Viron merimiesten ammattiyhdistyksen johtaja Kaia Vaskin mukaan Tallink-johtajat ovat öykkäröineet risteilyillä ennenkin. Tallinkin asioista on kuitenkin vaikea puhua, koska työntekijöitä on kielletty olemasta yhteydessä viestimiin. Tallinkin työntekijöiden pääluottamusmies Mati Elmers ei halunnut kommentoida Silja Symphonyn tapahtumia.

Postimees-lehden haastatteleman Vaskin mukaan asia ei ole Tallinkin työntekijöille uutinen. Vask ei suostunut mainitsemaan ketään johtajaa nimeltä, mutta vihjasi, että innokkaimmat juhlijat löytyvät Tallinkin johdossa jo pitkään olleiden joukosta. Kauimmin Tallinkin hallituksessa istuneiden joukossa on sen puheenjohtaja Enn Pant, joka on myös Tallinkin suuromistaja.

STT ei onnistunut tavoittamaan Pantia tänään. Myöskään toimitusjohtaja Keijo Mehtonen ei vastannut STT:n soittopyyntöön.

Tallinkin toimitusjohtaja Keijo Mehtonen sanoi eilen että asia on yhteisellä päätöksellä siirretty käsiteltäväksi yhtiön sisällä.

Mukana risteilyllä oli Siljan toimitusjohtajan tehtävät viime viikolla jättänyt Antti Pankakoski. Hän on aiemmin todennut, ettei eroaminen tehtävästä liittynyt mitenkään risteilyn tapahtumiin.

Johtajien mahdollinen öykkäröinti tapahtui Silja Symphonylla, joka lähti 24. lokakuuta Helsingistä Tukholmaan.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.