Mainos

Johtaja kouri siviilipalvelusmiestä - sai vankeutta

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut kaupan alalla toimivan pienen yhdistyksen toimitusjohtajan yhdeksäksi kuukaudeksi vankeuteen. Tuomio tuli seksuaaliseen tekoon pakottamisen yrityksestä ja työturvallisuusrikoksesta.

Teko tapahtui ruotsinlaivalla helmikuussa 2011. Noin viisikymppinen mies oli ottanut työpaikalle pestatun siviilipalvelusmiehen mukaansa messumatkalle Ruotsiin. Parikymppinen mies oli luullut, että heillä olisi ollut omat hytit, mutta yllätykseksi heillä oli yhteinen hytti, jossa oli vain parisänky.

Mies oli yöllä kourinut nuorempaa, joka oli päässyt pakenemaan vessaan.

Toimitusjohtajan mukaan yhdistys oli pieni ja tapana oli, että samaa sukupuolta olevat matkustivat samassa hytissä. Mies kiisti syytteen.

Myös Tukholmassa kaksikolle oli varattu parivuoteellinen hotellihuone. 21-vuotias ei ollut siellä yöpynyt ja järjesti oman paluumatkansa.

Mies meni tuoreelta lääkäriin ja poliisiin kertomaan tapahtumista. Hän sai uuden siviilipalveluspaikan.

Oikeus uskoi parikymppisen kertomusta, eikä pitänyt laivan ja hotellin parivuoteita sattumana kuten toimitusjohtaja oli väittänyt. Oikeus piti menettelyä pikemminkin noin 30 vuotta vanhemman miehen viettely-yrityksenä ja häikäilemättömänä tekona nuorta miestä kohtaan.

Ehdollisen vankeusrangaistuksen ohella oikeus määräsi toimitusjohtajan maksamaan korvauksia yhteensä 3000 euroa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.