Mainos

John Storgårds Tampere Filharmonian johtoon

Kapellimestari John Storgårdsista tulee Tampere Filharmonian seuraava taiteellinen johtaja. Storgårds aloittaa työnsä vuoden 2006 elokuussa, jolloin Eri Klasin sopimus päättyy. Klas on luotsannut orkesteria vuodesta 1998.
Storgårdsin nimikkeeksi tulee ylikapellimestari. Hänen sopimuksensa on kolmivuotinen ja päättyy heinäkuussa 2009. Eri Klas jatkaa oman johtajakautensa päätyttyä Tampere Filharmonian kunniakapellimestarina.

40-vuotias John Storgårds on kysytty kapellimestari niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Hän on johtanut Lapin kamariorkesteria vuodesta 1996 ja toimii nykyään myös Helsingin kaupunginorkesterin päävierailijana. Ulkomailla hän on vieraillut muun muassa Tukholman ja Stuttgartin filharmonikoiden, Skotlannin kamariorkesterin, Torinon RAI-orkesterin ja Belgian kansallisorkesterin johtajana.

Storgårds on tehnyt yhteistyötä Tampere Filharmonian kanssa aikaisemminkin. Hän oli orkesterin päävierailija vuosina 2000-2002. Storgårds on myös Korsholman musiikkijuhlien ja Luosto Classic -tapahtuman taiteellinen johtaja. Kapellimestarin työn ohella hän on luonut edelleen jatkuvan solistiuran myös viulistina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.