Mainos

John Lennonin murhaaja ehdonalaiseen?

John Lennonin murhaaja Mark David Chapmanin vankeusrangaistusta harkitaan muutettavaksi ehdonalaiseksi. CNN:n mukaan ehdonalaiskuulustelu järjestetään Chapmanille elokuussa jo kuudennen kerran.

Aikaisemmin tänä vuonna New Yorkin osavaltion ehdonalaisvalvonnasta kerrotaan, että neljä kirjettä on saapunut Chapmanin vapautusta vastaan. Myös John Lennonin leski Yoko Ono on kirjelmöinyt Chapmanin vapautusta vastaan useita kertoja. Viimeksi Chapmanilla oli mahdollisuus ehdonalaiseen vuonna 2008, pääsy ehdonalaiseen on evätty myös vuosina 2000, 2002, 2004 ja 2006. Syynä epäämiseen oli "huoli ympäristön turvallisuudesta ja hyvinvoinnista".

55-vuotias Chapman istuu elinkautista tuomiota Attican vankilassa. Chapman on istunut tuomiostaan 29 vuotta. Hän ampui Beatles-yhtyeen laulajan John Lennonin 8. joulukuuta 1980 Lennonin New Yorkin asunnon edessä.

Atticassa Chapman työskentelee vankilan kirjastossa ja taloudenhoidollisissa tehtävissä. Hänen käytöksessään ei ole ollut huomautettavaa vuoden 1994 jälkeen. Hänen vaimonsa Gloria on vieraillut Chapmanin luona viimeisen 20 vuoden ajan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.