Mainos

John Kerrystä demokraattiehdokas

Yhdysvalloissa senaattori John Kerryn demokraattien presidenttiehdokkuus on varmistunut, kun John Edwards luopuu kisasta.

Senaattori John Kerryn valinta Yhdysvaltain demokraattien presidenttiehdokkaaksi varmistui tiistain esivaalien ääntenlaskun varhaisessa vaiheessa. Supertiistain vaaleissa äänestettiin samaan aikaan kymmenessä osavaltiossa. Kun ovensuukyselyt povasivat Kerrylle selvää voittoa yhdeksässä osavaltiossa, senaattori John Edwards ilmoitti lyövänsä hanskat tiskiin. Edwards pitää virallisen tiedotustilaisuuden asiasta Suomen aikaa myöhään illalla.

Myös presidentti Bush soitti Kerrylle. Bushin kerrotaan onnitelleen Kerrya. Bush sanoi olevansa valmis väittelyyn asiakysymyksistä tulevan pitkän vaalitaistelun aikana. Presidentinvaali Bushin ja Kerryn välillä pidetään ensi marraskuussa.

Supertiistaiksi nimetyssä esivaalikierroksessa äänensä ovat antaneet kymmenen osavaltion demokraatit. Lopullisia tuloksia vielä odotellaan, mutta jo nyt näyttää siltä, että ennakkosuosikki John Kerry pitää pintansa. Kerryn kannattajat juhlivat Georgiassa, Ohiossa, Connecticutissa, Marylandissa, Massachusettsissa, New Yorkissa, Rhode Islandissa, Minnesotassa ja Kaliforniassa. Vermontissa voiton vei puolestaan Howard Dean, osavaltion entinen kuvernööri, joka on jo luopunut presidenttikilpailusta.

(MTV3-CNN-STT)

(Huomenta Suomi 03.03.2004)

John Kerryn ja Georg Bushin linjanvetojen suurin ero löytyy talouspolitiikasta, arvioi toimittaja Pertti Nyberg.

(Huomenta Suomi 03.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.