Mainos

John F. Kennedyn tytär mielii Hillary Clintonin pallille

Yhdysvaltain edesmenneen presidentin John F. Kennedyn tytär Caroline Kennedy on ilmaissut olevansa kiinnostunut New Yorkin senaattorin virasta. Senaattorin paikka vapautuu, kun sen nykyinen haltija Hillary Clinton siirtyy ulkoministeriksi maan tulevan presidentin Barack Obaman hallitukseen.

New Yorkin osavaltion kuvernöörin David Patersonin mukaan Caroline Kennedy on kertonut hänelle olevansa kiinnostunut senaattorin tehtävästä. Paterson vastaa Clintonin väliaikaisen seuraajan valinnasta, ja uuden senaattorin nimi paljastetaan tammikuun lopussa. Seuraavat senaattorivaalit järjestetään vuonna 2010.

Kennedyn lisäksi senaattoriksi mielii kymmenkunta muuta varteenotettavaa ehdokasta. Valituksi tullessaan Kennedy ei olisi sukunsa ensimmäinen New Yorkin senaattori, sillä samaa virkaa on hoitanut myös hänen setänsä Robert Kennedy.

Asianajajana tunnettu Caroline Kennedy ei ole aiemmin osallistunut näyttävästi politiikkaan, mutta hänen sukunimensä yhdistyy Yhdysvaltain politiikan kenties epäonnisimpaan sukuun. Naisen isä John F. Kennedy ammuttiin vuonna 1963 kesken presidenttikauden, kun taas setä Robert Kennedy kuoli salamurhaajan luotiin muutama vuosi myöhemmin presidentiksi kampanjoidessaan.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.