Mainos

John Bolton: USA:ta ei kiinnosta Irakin yhtenäisyys

Entisen YK-suurlähettilään Boltonin mukaan USA:n hyökkäys Irakiin oli kuitenkin oikea teko. Hän kuitenkin myöntää, että USA on tehnyt virheitä Irakissa.

Yhdysvaltain entisen YK-suurlähettilään John Boltonin mukaan maalla ei ole strategista merkitystä sille, pysyykö Irak yhtenäisenä. Bolton kertoo Le Monde -lehden haastattelussa Yhdysvaltain tavoitteen olevan, ettei Irakista muodostu valtiota, jossa terroristit olisivat turvassa.

- Sillä ei ole strategista merkitystä meille, muodostuuko siitä (Irakista) yksi vai kolme valtiota ja johtavatko sitä shiiat tai kokoomushallitus, Bolton sanoo.

USA:n presidentti George W. Bush on ilmoittanut lähettävänsä Irakiin yli 20 000 sotilasta lisää hillitsemään Irakissa kiihtyviä väkivaltaisuuksia. Boltonin mukaan päätös oli paras kaikista huonoista vaihtoehdoista.

Haastattelussa Bolton kuitenkin sanoo, että USA:n hyökkäys Irakiin oli oikein. Hän joutui myöntämään, että USA on tehnyt Irakissa virheitä. Yksi virhe oli hänen mielestään se, että USA:n olisi pitänyt luovuttaa valta irakilaisille nopeammin.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.