Mainos

Johanssonin juttu: Ei lisärangaistusta kahdesta murhasta

Helsingin käräjäoikeus ei langettanut lisärangaistusta kahdesta murhasta tuomitulle Lauri Johanssonille. Käräjäoikeuden mukaan Johanssonin aiemmin saama elinkautinen on riittävä rangaistus nyt syyksi luetuista rikoksista.

- Muuta mahdollisuutta ei ollut, Johanssonin asianajaja Pekka Kivi kommentoi päätöstä tuoreeltaan.

Murhatuomiot voivat vaikuttaa siihen miten Johansson voi elinkautisestaan vapautua. Elinkautisesta rangaistuksesta voi päästä vapaaksi presidentin armahduksella tai Helsingin hovioikeuden päätöksellä. Johanssonin osalta hovioikeus voi käsitellä ehdonalaiseen vapauttamista aikaisintaan kahdentoista vuoden kuluttua ensimmäisestä elinkautisesta eli vuonna 2013.

Johansson määrättiin maksamaan korvauksia murhattujen omaisille.

Johansson istuu elinkautista vankeusrangaistusta NBK-jengistään eroon pyrkineen Sami Huhtimon murhasta 2001. Vankeustuomion aikana Johansson tunnusti kaksi 90-luvulla tekemäänsä murhaa. Johanssonin kertomusten mukaan hän ampui Pauli Saastamoisen 1992 ja Jari Aaltosen 1998. Molempien taustalla olivat huumevelat.

Syyksi tunnustuksille Johansson kertoi uskoon tulemisen.

Täydessä ymmärryksessä

Käräjäoikeuden mukaan Johansson oli vanhat murhat tehdessään täydessä ymmärryksessä. Johansson oli pitänyt itseään alentuneesti syyntakeisena.

Johanssonin mielentila on tutkittu 1984 ja 2002, joissa hänen todettiin olleen alentuneesti syyntakeinen. Käräjäoikeus pyysi asiantuntijaa arvioimaan Johanssonin mielentilaa nyt kyseessä olleiden murhien tekohetkillä 1992 ja 1998 vanhojen mielentilojen perusteella. Asiantuntija piti Johanssonia alentuneesti syyntakeisena.

Oikeus totesi Johanssonin kuitenkin olleen täydessä ymmärryksessä eli ymmärtäneen tekojensa tosiasiallisen luonteen ja oikeudenvastaisuuden.

Lue aiempia juttuja:

23.10.2009:

23.4.2009:

23.4.2009:

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.