Mainos

Johannes Virolaiselle muistopatsas

Kuvanveistäjä Nora Tapperin suunnittelema patsas sijaitsee Lohjan vanhan kirkon kupeessa lähellä Johannes Virolaisen hautaa.

Vuonna 2000 kuolleen valtioneuvos Johannes Virolaisen muistopatsas paljastetaan lauantaina Lohjalla. Kuvanveistäjä Nora Tapperin suunnittelema patsas sijaitsee Lohjan vanhan kirkon kupeessa lähellä Johannes Virolaisen hautaa.

Patsaan paljastaa pääministeri Matti Vanhanen, joka pitää myös juhlapuheen. Tilaisuutta edeltää muistokonsertti Lohjan kirkossa. Virolaisen patsashankkeen takana ovat eduskunta, Karjalan Liitto, Lohjan kaupunki ja Suomen keskusta.

Johannes Virolaista (1914-2000) ja hänen elämäntyötään muisteltiin aiemmin kesäkuussa rajan takana entisen Viipurin maalaiskunnan Yläsommen kylässä. Siellä paljastettiin muistolaatta Virolaisen kotitalon mailla. Itse kotitalosta ei enää ole mitään jäljellä, joten graniittilaatta kiinnitettiin lähistölle vanhan kiviaidan suureen kiveen. Muistolaatan hankinnasta vastasivat Yläsommen Porlammin Nuorisoseura ja Virolaisen sukuseura.

Valtioneuvos Johannes Virolainen oli Suomen pitkäaikaisin kansanedustaja, Suomen pitkäaikaisin ministeri ja Keskustapuolueen pitkäaikainen puheenjohtaja. Hän oli kuollessaan 86-vuotias.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.