Mainos

Johanna Korhosen potkuista pyydetään poliisitutkintaa

Uudenmaan työsuojelupiiri pyytää poliisia tutkimaan, syyllistyikö Alma Media työsyrjintään erottaessaan Johanna Korhosen Lapin Kansasta. Esitutkintapyyntö lähetettiin Helsingin poliisille perjantaina.

Korhonen valittiin Alma Median omistaman lehden päätoimittajaksi viime vuonna, mutta hän joutui lähtemään ennen kuin pesti ehti alkaa. Rekisteröidyssä suhteessa naisen kanssa elävä Korhonen on epäillyt, että Alma päätti työsuhteen hänen sukupuolisen suuntautumisensa ja perhesuhteidensa takia. Työnantajapuoli on perustellut potkuja muun muassa Korhosen epärehellisyydellä.

Työsuojelupiirin tarkastuskertomuksen mukaan potkuissa saattoi olla kyse syrjinnästä. Helsingin poliisista kerrotaan, että työsuojelupiirin epäilyt tutkitaan. Esitutkinnan jälkeen poliisi toimittaa aineiston työsuojelupiiriin, joka antaa vielä asiasta erillisen lausunnon syyttäjälle.

Korhosen potkuista on menossa myös vahingonkorvausoikeudenkäynti. Korhonen vaatii Helsingin käräjäoikeudessa työsuhteensa päättämisestä lähes 230 000 euron korvauksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.