Mainos

Joensuussa paljastui laaja lääke- ja dopingvyyhti

Poliisi on paljastanut Joensuun ympäristössä toimineen järjestäytyneen rikollisryhmän, jonka epäillään välittäneen suuria määriä huumaavia lääke- ja dopingaineita Joensuun seudulle ja Etelä-Suomeen.

Poliisi epäilee kaikkiaan noin 30 henkilön ryhmän välittäneen huumaavia aineita sisältäviä lääkkeitä, joiden hallitsemattomaan käyttöön liittyy merkittävä yliannostuksen riski ja voimakkaat vierotusoireet.

Lääkkeet ovat voimakkuudeltaan ja vaikutuksiltaan rinnastettavissa heroiiniin ja kokaiiniin.

Poliisin mukaan epäillyt hankkivat välittämänsä lääkkeet eri lähteistä. He keräsivät niitä ihmisiltä, joilla oli lääkkeille laillinen resepti. Ryhmälle kulkeutui myös apteekeista ja jäteasemalta varastettuja lääkkeitä, jotka oli tuotu niihin hävitettäväksi. Poliisi epäilee, että toimipaikkojen henkilökunta on varastanut lääkkeitä.

Pääasiassa dopingaineita hankittiin internetin kautta ulkomailta. Jonkin verran dopingaineita saatiin välitettäväksi myös lääkärien määräämillä resepteillä. Yhdeltä epäillyltä takavarikoitiin myös kapseleiden valmistuslaitteita.

Rikoskokonaisuuden päätekijäksi epäillään noin 35-vuotiasta joensuulaista mieshenkilöä.

Ryhmän päätekijöitä epäillään törkeistä huumausainerikoksista ja törkeistä dopingrikoksista. Lisäksi tutkinnassa on tullut ilmi joitakin ampuma-aserikoksia ja lääkerikoksia.

Päätekijää epäillään näiden lisäksi muun muassa kahdesta virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, kahdesta kätkemisrikoksesta, kolmesta rekisterimerkintärikoksesta sekä alkoholipitoisen aineen valmistuskojeen hallussapidosta.

Päätekijän käytössä ollut omaisuus on rahanpesuepäilyn kohteena. Miehen käytössä ollutta omaisuutta, muun muassa henkilöauto ja vene, on takavarikossa lähes 70 000 euron arvosta.

Poliisi on tutkinut juttua aktiivisesti viime syksystä lähtien ja kiinniotot alkoivat toukokuussa 2008. Juttu siirtyy syyteharkintaan lähiaikoina.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.