Mainos

Joensuussa käsitellään laajaa paritusjuttua

Asiakkaita ammattimaisella paritustoiminnalla ehti olla arviolta 5000.

Joensuun käräjäoikeudessa on käynnistynyt laajan paritusjutun käsittely. Neljä vuotta jatkunut ammattimainen paritus tuotti Keskusrikospoliisin ja syyttäjän arvioiden mukaan ainakin 500 000 euron rikoshyödyn.

Parituksesta on syytteessä viisi henkilöä, kaksi miestä ja kolme naista. Päätekijänä syyttäjä pitää Joensuussa pitkään asunutta venäläismiestä. Syytetyt toivat Joensuuhun useita kymmeniä, jopa satoja prostituoituja. Asiakkaita ehti olla arviolta 5000.

Laitonta liiketoimintaa pyöritettiin eri puolilla kaupunkia. Paritus oli niin ammattimaista, että ympäristön asukkaat eivät tienneet siitä juuri mitään, vaikka toiminta jatkui vuosikausia.

Venäläisten ja virolaisten prostituoitujen palveluja markkinoitiin sanomalehtien rivi-ilmoituksilla. Poliisi selvitti prostituoitujen henkilöllisyyden seuraamalla lehti-ilmoittelua ja yhdistämällä tietoja eri maahantulorekistereihin. Joensuulaispankeista löytyivät kuitit maksetuista rivi-ilmoituksista ja kuiteista sormenjälkien perusteella löydettiin maksajat.

Oikeudenkäyntiin on varattu kymmenkunta päivää. Syyttäjä on haastanut käräjille todistajiksi myös seitsemän seksin ostajaa. Oikeudenkäynti on heidänkin osaltaan julkinen.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 20.04.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.