Mainos

Joensuussa ammuskeltiin sairaalan pihalla

Poliisi piiritti Pohjois-Karjalan keskussairaalan ensiapupoliklinikan ovelle asettautunutta ampujaa myöhään eilen illallaa Joensuussa. Neuvottelujen jälkeen 25-vuotias kontiolahtelainen mies antautui poliisille ennen puoltayötä. Kuulusteluissa hän on kertonut vain pyrkineensä sairaalahoitoon.

Klo 21.55 mies ryntäsi ainakin kerran ampuen kohti ensiapupoliklinikan etuovea, johon hän jäi. Poliisi varmisti, ettei mies päässyt sisälle eikä poistumaan ovelta. Poliisilla oli mieheen puhe- ja puhelinyhteys. Klo 23.36 mies antautui.

Ylikomisario Ensio Räsäsen mukaan miehellä oli hallussaan noin 50 käsiaseen patruunaa, joista kahdeksan aseen lippaassa. Poliisi selvittää, kuinka monta kertaa mies ampui ja mihin.

Kuulusteluissa mies kertoi, että aistiharjojensa vuoksi hän epäili syöneensä myrkyllisiä lääkkeitä. Siksi hän oli juossut keskussairaalalle, jonka pysäköintialueella pienoispistooli oli lauennut vahingossa.

Miehellä ei ole aseen hallussapitolupaa. Ase on ilmeisesti anastettu, koska siitä on poistettu valmistenumerot. Kertomansa mukaan mies jäi istumaan ensiapupoliklinikan oven ulkopuolelle, koska poliklinikan sisempi ovi oli lukittu. Kuulustelujen mukaan hänellä ei ollut mitään tarkoitusta vahingoittaa ketään, vaan ainoastaan päästä hoitoon.

Räsänen arvelee, että ammuskelun aikana mies oli mahdollisesti huumeiden tai lääkeaineiden vaikutuksen alaisena. Piirityksen aikana keskussairaalan toiminta vaikeutui melkoisesti, mutta ei keskeytynyt. Ensiapupoliklinikan toiminnot hoidettiin tilanteen aikana muissa tiloissa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.