Mainos

Joensuun yöjuna-adressille jatkoaikaa

Joensuun yöjuna-adressin allekirjoitusaikaa jatketaan vielä viikko. Tähän mennessä allekirjoituksia on kertynyt jo yli 15 000. Adressin tarkoituksena on palauttaa Itä-Suomen yöjunaliikenne vuoden 2008 alkuun mennessä.

Kampanjoinnin käynnistänyt Makuuvaunuyhdistys luovuttaa vetoomuksen liikenneministeri Anu Vehviläiselle 26. lokakuuta.

-Adressi osoittaa yöjunayhteyksien olevan kansalaisille elintärkeä asia. Vuorojen puuttuessa matkustus hankaloituu, kallistuu ja pitkittyy, josta seuraa taloudellisia lisäkustannuksia myös yrityksille, kunnille ja järjestöille, sanoo Martti Vaskonen Makuuvaunuyhdistyksestä.

Yhdistyksen mukaan vetoomuksessa on kyse hallitusohjelmanmukaisen liikenne- ja ympäristöpolitiikan noudattamisesta sekä alueellisesta tasa-arvosta.

Yhdistys muistuttaa, että hallitusohjelmassa sanotaan toimivan ja sujuvan joukkoliikenteen tukevan myös ilmastopolitiikkaa.

-Mikäli hallitus reagoisi tosissaan ilmastonmuutokseen, junaliikennettä kehitettäisiin entisestään supistamisen sijaan. Yöjunalla kulkemisesta on tehtävä kilpailukykyinen vaihtoehto. Matkustuspäästöjen vähentämiseksi ja käyttäjien lisäämiseksi junalippujen hinnat tulee alentaa puoleen nykyisestä, Vaskonen muistuttaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.