Mainos

Joensuun seudulle haetaan tukea EU-rahastosta

Hakemus Perloksen irtisanomisista kärsivän alueen tuesta jätetään kuukauden sisällä, ja EU:n globalisaatiorahasto pyrkii antamaan päätöksensä nopeasti.

Suomi jättää ensimmäisten maiden joukossa hakemuksen Euroopan globalisaatiorahastolle lievittääkseen Perloksen irtisanomisista aiheutuneita työllisyysongelmia Joensuun seudulla.

Tilanteeseen tänään tutustuneet rahaston edustajat arvioivat, että Joensuun seutu täyttää rahaston tukiehdot, vaikka tuhannen irtisanotun raja ei toteutuisikaan.

Suomi jättää hakemuksen kuukauden sisällä ja rahasto aikoo ratkaista sen samalla vauhdilla.

- Päätös ei ole helppo, mutta tunnemme hakemuksen perusteet ja tosiasiat hyvin. Pystymme tekemään päätökset nopeasti, kertoo komission työllisyysosaston johtaja Stub Jorgensen.

Tähän mennessä rahastoon on jätetty vasta kaksi hakemusta, molemmat Ranskan autoteollisuudesta. Työministeriön mukaan vieraat vakuuttuivat Joensuun seudun tukikelpoisuudesta.

- Kyllä ainakin keskusteluissa tämä täyttää hyvin ehdot, mutta toki asia menee tarkempaan analyysiin, sanoo kansliapäällikkö Markku Wallin työministeriöstä.

Rahan saamiseksi irtisanottuja pitää olla riittävän ruma luku. Joensuun seudulla virkamiehet ovat haravoineet heitä Perloksen lisäksi alihankkijayrityksistä.

- Näyttää siltä, että me jäämme irtisanomiskriteereissä hiukan alle tuhannen, koska ihmiset pääsevät suoraan töihin, Wallin sanoo.

Globalisaatiorahaston tuki on arvioitu vaatimattomasti neljäksi miljoonaksi euroksi. Siitäkin puolet on kansallista rahaa. Suuria eurojuhlia ei ole siis luvassa.

Raha menee irtisanottujen räätälöityyn työllisyyskoulutukseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.