Mainos

Joensuun kampuksen kaasuvuoto rajoittui varastoon

Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen Metria-rakennuksessa eilen illalla tapahtuneen kaasuvuodon vahingot näyttävät rajoittuneen kaasuvarastoon.

Kaasupullo tunnistettiin varmuudella booritrikloridiksi, vahvistaa fysiikan ja matematiikan laitoksen johtaja, professori Pasi Vahimaa.

- Vuoto tapahtui paikassa, joka on tarkoitettu kyseisten kaasujen säilytykseen. Kaasun toimittajan edustajan kanssa selvitetään vuodon syytä. Kun tilanne selviää, fysiikan ja matematiikan laitoksen edustajat pitävät yhdessä pelastuslaitoksen väen ja muiden asiaan liittyvien tahojen kanssa neuvottelun, jossa käymme läpi tilanteen sekä sen mitä parannettavaa toiminnassamme on, sanoo Vahimaa.

Booritrikloridi aiheuttaa korroosiota, minkä takia varaston joitakin pintoja voidaan joutua uusimaan.

Pelastuslaitokselle tuli ilmoitus Metria-rakennuksen puhdastilan ilmastointikonehuoneeseen vuotavasta kaasusta eilen kello 17:29. Vuotoalue eristettiin välittömästi ja poliisi katkaisi tien Yliopistokadulta.

Vuotava pullo on siirretty asianmukaisessa säiliössä Pohjois-Karjalan rajavartioston harjoitusalueelle, jossa se tyhjennetään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.