Mainos

Jobs säilytti kirjettä Bill Gatesilta kuolinvuoteensa vierellä

Ohjelmistoyhtiö Microsoftin perustaja Bill Gates kertoo kirjoittaneensa Applen johtajalle Steve Jobsille kirjeen ennen Jobsin kuolemaa. Nyt on käynyt ilmi, että kirje ilmeisesti merkitsi Jobsille niin paljon, että hän säilytti sitä vuoteensa vierellä viimeisinä päivinään.

Gates myöntää, että Jobs oli menneisyydessä kritisoinut häntä. The Telegraph kertoo Gatesin pitämästä puheesta oppilaille Lontoossa:

- Steve käytti paljon aikaa kilpaillakseen kanssani. Moneen otteeseen hän puhui minusta kriittiseen sävyyn, kritiikkiä oli melkoinen lista, toteaa Gates.

Jobsin mielestä Gates oli mielikuvitukseton ja kapeakatseinen henkilö. Jobsin ja Gatesin suhteet kuitenkin lämpenivät vuonna 2007, kun Gates lähti Microsoftilta perustaakseen vaimonsa kanssa Bill ja Melinda Gates -avustussäätiön.

- Järjestimme Steven kanssa yhteisen tapahtuman, joka ei olisi voinut sujua mukavammissa merkeissä, toteaa Gates.

Gates vieraili Jobsin luona joitakin kuukausia ennen hänen kuolemaansa.

- Vietimme kirjaimellisesti tunteja muistellessamme menneisyyttä ja puhuessamme tulevaisuudesta, paljastaa Gates.

"Olin ylpeä Jobsista"

Ennen Jobsin kuolemaa Gates vielä kirjoitti Jobsille kirjeen.

- Kerroin Stevelle, että hän voi olla ylpeä rakentamastaan yhtiöstä ja siitä mitä hän on tehnyt. Kirjoitin hänen lapsistaan, jotka olin oppinut tuntemaan.

Gatesin mukaan kyseisen eleen ei ollut tarkoitus olla sovitteleva.

- Emme olleet sodassa, joten mitään rauhaa ei tarvinnut tehdä. Teimme hienoja tuotteita ja kilpailu oli aina hyvä asia. Ei ollut mitään anteeksi pyydettävää tai anteeksi annettavaa.

Gates kertoo saaneensa Jobsin kuoleman jälkeen puhelun hänen vaimoltaan Laurene Powell Jobsilta.

- Hän sanoi, että Jobsin elämänkertakirja ei luo kuvaa meidän välillämme olleesta molemminpuolisesta kunnioituksesta. Laurene kertoi, että Steve oli arvostanut kirjettäni ja että hän oli säilyttänyt sitä vuoteensa vierellä.

Gatesin on harvoin kuultu puhuvan näin henkilökohtaisia asioita. Nykyään hän keskittyy säätiönsä työssä köyhyyden vähentämiseksi ja hyvinvoinnin edistämiseksi maailmassa. Eräs oppilas kysyi Gatesilta hänen tavoitteistaan, johon Gates vastasi seuraavasti:

- Olen 56-vuotias. Toivottavasti elän vielä 25-30 vuotta, jotta pääsisin näkemään tarpeettomien kuolemantapausten putoamisen nollaan.

Gatesin toimintaa Miscrosoftilla luonnehti vahva usko omaan tekemiseen.

- Uskoin PC-tietokoneisiin ja omistin elämäni sille. Jos sinulla on unelma, joka toteutuu, niin se on erittäin hieno asia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.