Jo yhdeksän kuollut Britannian tulvissa

Britannian tulva-alueille on ennustettu lisää sateita, ja ihmisiä on kehotettu välttämään ulos menemistä.

Britannian tulva-alueelta on löytynyt jälleen tänään miehen ruumis. Maan vuosikymmeniin pahimmassa tulvassa on nyt menettänyt henkensä jo ainakin yhdeksän ihmistä.

Ilmatyynyaluksella liikkuneet palomiehet löysivät ruumiin läheltä Tewkesburyn kaupunkia, missä tulvavedet ovat vahingoittaneet tuhansia koteja. Tewkesbury kuuluu Gloucestershiren alueeseen, jota rankkasateiden nostattamat tulvat ovat koetelleet pahimmin.

Viikonvaihteeksi on ennustettu lisää sateita, ja poliisi kehottaa ihmisiä pysyttelemään kotona.

- Ajatelkaa kahdesti, tai ehkä kolmesti, täytyykö teidän todella lähteä ulos, sanoo poliisipäällikkö Tim Brain.

Britannian ympäristövirasto arvioi kuitenkin, että tulvavaara on nyt huomattavasti pienempi kuin aiempien sademyrskyjen aikana.

- En usko, että vedenpinta nousee sellaiselle tasolle kuin viime viikolla, ympäristöviraston tiedottaja sanoo.

Kuninkaallisia tulva-alueella

prinssi Charles

Britannian kuninkaallisia vieraili maan tulva-alueilla eilen.

Prinssi Charles ja hänen vaimonsa Camilla tapasivat pahimmin tulvasta kärsineillä alueilla vapaaehtoisia avustajia, pelastustyöntekijöitä ja paikallisia asukkaita. Charlesin sisar prinsessa Anne puolestaan tapasi liikemiehiä Gloucesterin esikaupungissa.

Severn- ja Thames-jokien tulvien jäljiltä ympäristöministeriön mukaan arviolta 15 000 rakennusta on kärsinyt vaurioita ja sadattuhannet asukkaat ovat vailla sähköä ja puhdasta vettä.

Gloucestershiressä puhdasta vettä vailla on 340 000 ihmistä - kolme kertaa enemmän kuin maan armeijassa on sotilaita, toteaa prikaatikenraali Jolyon Jackson.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat