Mainos

Jo viides USA:n pankki kaatui asuntolainoihin

Huonot asuntolainat ovat kaataneet jälleen yhden pankin Yhdysvalloissa. Kaliforniassa toimiva IndyMac -pankki joutui viranomaisten käsiin, kun siltä loppuivat varat tallettajien nostettua rahojaan.

IndyMacin vararikko on Yhdysvaltain pankkihistorian suurimpia.

Runsaat kaksikymmentä vuotta toiminut IndyMac oli erikoistunut asuntolainoihin ja erityisesti sellaisiin, joissa takauksia ei juuri tarvittu. Se teki siitä haavoittuvan. Kun yksi senaattori meni epäilemään julkisuudessa pankin vakautta, tallettajat heräsivät. Talletuksia nostettiin pankista niin, että sen rahat yksinkertaisesti loppuivat. Eilen liittovaltio otti pankin haltuunsa ja yritti rauhoitella.

- Niillä asukkailla, joilla on alle 100 000 dollarin talletukset, toiminta säilyy ennallaan, kertoo FDIC:n tiedottaja David Barr.

Vakuutteluihin ei kuitenkaan usko kovin moni.

- Olen hyvin vihainen ja järkyttynyt. Haluaisin nostaa rahani, minulla on talletustodistus ja varoja noin 100 000 dollaria, kertoo IndyMacin asiakas Steve Knieerein.

IndyMacin kaatuminen osuu hetkeen jolloin kaksi suurta asuntolainoittajaa, FannieMae ja FreddieMac huojuvat nurinmenon partaalla. Niillä on arviolta puolet amerikkalaisten koko asuntolainakannasta. Moni odottaa liki kauhulla markkinoiden avautumista maanantaina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.