Mainos

Jo toinen sikainfluenssaepäily Suomessa

Suomessa on jo toinen epäily sikainfluenssatartunnasta. Nuorehko mies hakeutui oireidensa vuoksi hoitoon Kymenlaakson keskussairaalaan Kotkaan.

Mies oli palannut matkalta Espanjasta ja saanut sikainfluenssaan viittaavia oireita.

Tapauksen tutkinta on vasta alussa. Kymenlaakson keskussairaalan johtajaylilääkäri Ermo Haavisto kertoo MTV:n uutisille, että mies on tällä hetkellä karanteenissa kotonaan, sillä oireet eivät vaatineet sairaalahoitoa.

- Hän oli ollut Espanjassa sellaisessa paikassa, jossa oli myöskin meksikolaisia. Influenssanäytteet otettiin ikään kuin varmuuden vuoksi ja systeemin testaamiseksi, kertoo Kymenlaakson keskussairaalan tulosalueen johtaja Jussi Pentti.

Tauti ei ole tavallista influenssaa vaarallisempi

Kotkalaismiehen alustavissa tutkimuksissa on ilmennyt, että kyseessä on ilmeisesti A-tyypin influenssa. Sitä, onko kyseessä sikainfluenssa, ei tiedetä ennen ensi viikkoa.

- Sikainfluenssaepäily on hyvin heikko, koska hänellä ei ole ollut suoraa altistusta sairastuneisiin, Pentti kertoo.

Pentti pitää mahdollisena, että Suomestakin pian varmistetaan ensimmäinen sikainfluenssatapaus. Hän kuitenkin muistuttaa, ettei sikainfluenssa ole tämänhetkisen luokituksen mukaan sen vaarallisempi kuin jokatalvinen influenssakaan.

- Kyllähän tavallinenkin influenssa tappaa joka talvi huonokuntoisia vanhuksia, eikä siitä kukaan puhu ikinä mitään. Missään nimessä nyt ei ole aihetta pelkoon, Pentti sanoo.

Ensimmäinen epäily tuli ilmi, kun Meksikosta palannut potilas otettiin hoitoon eilen illalla Lahdessa. Potilan oireet ovat lievät. Varma tieto mahdollisesta tartunnasta saadaan viikon kuluessa.

(MTV3)

Katso Aino Huilajan juttu MTV3 Katsomosta (Kymmenen uutiset 29.4.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.