Mainos

Jo lähes puolet suomalaisista käyttää Internetiä

Suomalaisten Internet-käyttö kasvaa edelleen. Viimeksi kuluneen kolmen kuukauden aikana yhteyden Internetiin on ottanut hieman yli 2 miljoonaa 15-79-vuotiasta suomalaista. Heistä säännöllisiä, vähintään kerran viikossa Internetiä käyttäviä on 1,6 miljoonaa, mikä vastaa 41 % 15-79-vuotiaasta väestöstä.

Hiiri

Koti on yhä yleisempi verkon käyttöpaikka. Kotoaan yhteyden Internetiin on edellisen kolmen kuukauden aikana ottanut noin 1,1 miljoonaa 15 vuotta täyttänyttä suomalaista, kun työpaikaltaan verkkoa on saman ajanjakson aikana käyttänyt 986 000 suomalaista.

Tiedot perustuvat Suomen Gallup Web Oy:n Gallup NetTrack -tutkimukseen, joka on laajin maassamme toteutettava Internet-käytön seurantatutkimus. Tutkimuksessa seurataan Internetin käytön kehitystä Suomessa haastattelemalla joka viikko 500 suomalaista. Haastattelut tehdään puhelimitse valtakunnallisesti edustavasta otoksesta. Tulokset raportoidaan aina kahden edellisen kuukauden yhteenlasketuista tuloksista. Tällä viikolla valmistunut raportti koostuu yhteensä 4007 vastaajan aineistosta, joka on kerätty loka-marraskuun aikana.

Internet-käyttö on vuoden 1999 aikana kasvanut voimakkaimmin 50-64 -vuotiaiden keskuudessa. Runsaan puolen vuoden aikana noin 45 000 tämänikäistä on aloittanut Internet-käytön. Suurin osa tämänikäisistä verkon käyttäjistä ottaa yhteyden työpaikaltaan, mutta myös kotikäyttö on selvästi yleistynyt.

Internetin käyttö on entistä säännöllisempää. Lähes 500 000 suomalaista käyttää verkkoa useita kertoja päivässä ja noin 850 000 ainakin viitenä päivänä viikossa. Tutkimuksen tehnyt Suomen Gallup Web Oy on Suomen Gallupin tytäryhtiö, joka on erikoistunut Internet-markkinatutkimuksiin.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.